HomeActueelChevali Lalta, stagiaire MBO bouwkunde

Nieuws

29 april 2019

Chevali Lalta, stagiaire MBO bouwkunde

“Direct na het oriënterend gesprek met Niels Blokland zegde ik twee andere geplande gesprekken af en koos ik voor een meeloopstage bij BK ingenieurs”, aldus Chevali Lalta, stagiaire en eerstejaars studente MBO Bouwkunde. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ze tien weken mee ging lopen op een project vanaf de bouwplaats. Haar mentor, Peter Blonk, wees haar op deze stage. Dat bleek een gouden tip.

“Vooraf had ik eigenlijk geen idee van de werkzaamheden bij een ingenieursbureau. Nu ervaar ik de diversiteit. Er gebeurt hier van alles. Van het meedenken over mogelijke plannen, het uitvoeren van bodemonderzoek, het verzorgen van benodigde vergunningen tot aan de advisering van een veilige sloop- of bouwomgeving.”

Zelfstandig aan de slag

Het was even zoeken hoeveel begeleiding ik nodig had, maar al snel kreeg ik opdrachten waarmee ik geheel zelfstandig aan de slag kon. Zoals ventilatie- en daglichtberekeningen maken. Bij mijn stagebegeleider, Ronald van den Bout, kan ik met al mijn vragen terecht. Ook de andere collega’s helpen me als ik ergens niet uitkom’.

Toekomstplannen

Haar stage zit er bijna op en ze kijkt met plezier terug op de afgelopen weken. Ze noemt de sfeer op de vestiging in Dordrecht zeer open en positief. De komende jaren zit Chevali nog wel in de schoolbanken. Na het mbo wil ze doorstuderen aan het hbo en vervolgens naar de universiteit om als architect aan de slag te kunnen.

Op de vraag of ze tips heeft om het voor volgende stagiaires nog interessanter/ leuker te maken valt ze voor het eerst even stil. Ze kan ze niet bedenken..https://www.bkingenieurs.nl/bij-bk-ingenieurs/chevali-lalta-stagiaire-mbo-bouwkunde/[email protected]

Ook stagelopen bij BK ingenieurs? Bel direct 088-321 25 20 of mail naar [email protected].