HomeActueelErik van Herk: geen politieagent, geen directeur

Nieuws

23 mei 2019

Erik van Herk: geen politieagent, geen directeur

In dertien jaar tijd is Erik van Herk van schoolverlater gegroeid tot adviseur en zelfs mede-eigenaar van BK bouw- & milieuadvies. En hij heeft al heel wat ervaring en kennis opgedaan. Deze jongen gaat hard! Wie is Erik van Herk?

Grote droom

“Op mijn achttiende stond ik te trappelen om naar de politieschool te gaan. Dat was mijn grote droom. Ik deed de selectie en baalde ontzettend dat ik werd afgewezen. Ik kwam te jeugdig over. Daar snapte ik niets van. Nu begrijp ik het wel.” Dat hij werd afgewezen, vindt hij achteraf niet zo erg. Want daardoor kwam bij BK ingenieurs terecht. “Via detacheringsbureau Ecojob ging ik bij BK ingenieurs aan de slag in regio Rotterdam. Mijn mbo-veldwerk opleiding ging voorspoedig: één dag naar school, vier dagen werken.” Erik werkte een poos met veel plezier buiten, maar wilde toch verder leren. Hij stroomde door naar de deeltijdopleiding hbo milieukunde. “In de periode dat ik mijn hbo-opleiding volgde, groeide ik van veldwerker naar adviseur bodem. Het was een hele verandering. Mijn werk verplaatste van het veld naar kantoor en ik moest eraan wennen om mijn collega’s te gaan aansturen.”

Overstap

Zo’n drie jaar geleden had hij het bodemonderzoek wel gezien en was hij toe aan zijn volgende stap. “Ik kreeg belangstelling in de bouwkundige kant en ging om mij heen kijken. Uit interesse had ik al enkele meeloopstages gedaan bij BK bouw- & milieuadvies. Toen de directeuren van deze bv er lucht van kregen dat ik iets anders zocht, boden ze mij een baan aan. Daar was ik heel blij mee, want ik wilde liever niet weg!”

Blijven leren

Bij BK bouw- & milieuadvies houdt Erik zich bezig met bouwkundige opnames, geluid en trillingen en diverse andere specialismen. “Ik vind het leuk om van alles wat te kunnen. Ik begrijp ook steeds beter wat de verschillende aspecten van het werk met elkaar te maken hebben. Dat maakt het plaatje steeds completer. Ook in mijn relatie met opdrachtgevers ben ik gegroeid. Ik heb veel meer begrip gekregen voor hun wensen en kan me nu beter inleven in de klant.” Kortgeleden slaagde Erik voor de post-hbo opleiding milieugeluid, die hij samen met collega Wouter volgde. “Deze kennis komt me goed van pas bij een groot wegrenovatieproject . We voeren alle bouwkundige opnames uit, geluidmetingen, trillingsmetingen en deformatiemetingen, deze samen met vakteam civiel. Gedurende de hele looptijd adviseren we de omgevingsmanager van onze opdrachtgever over maatregelen die ze kunnen treffen bij ontoelaatbare overschrijdingen.”

Eigenaarschap

Erik vindt BK bouw- & milieuadvies een fijne werkgever. “Ik heb uitdagend werk. Ik werk in een klein, hecht team, we hebben elkaar altijd wel nodig. Iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt en waar hij goed in is. Er is onderling veel betrokkenheid, ook omdat we regelmatig samenwerken op projecten.” Toen onlangs voormalig directeur en eigenaar Henk afscheid nam, hoefde Erik niet te twijfelen toen hij de mogelijkheid kreeg om bescheiden mede-eigenaar te worden van BK bouw- & milieuadvies. “Nee, tuurlijk niet. Ik voel me betrokken bij deze club. Nu draag ik iets meer verantwoordelijkheid en letterlijk eigenaarschap door mee te denken over de koers. Het is niet direct mijn ambitie om directeur te worden, maar geniet ervan om in dit groepje te leren en mee te kijken hoe dit bedrijf gerund wordt.”

Nieuwe uitdaging

31 jaar is deze jonge vader nu. Ondernemend en avontuurlijk als hij is, is hij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. “Ik zou graag een nieuwe collega opleiden en meenemen in mijn werk en ervaring. Er is werk genoeg!” Ook meer ervaren nieuwe collega’s zijn van harte welkom, “zeker als deze een eigen specialisme en een klantenkring meebrengt. Dus.. ben je slim, sociaal, ondernemend en wil je wel leren: meld je! We ontdekken gauw genoeg of je in het team past.”

Wil jij ook wat Erik van Herk heeft? Check de vacatures op www.werkenbijbkingenieurs.nl