HomeActueel“Ik wil echt iets aan de wereld toevoegen”

Nieuws

7 juni 2019

“Ik wil echt iets aan de wereld toevoegen”

Lisa Plooij heet deze 23-jarige ambitieuze dame. Bij BK ingenieurs deed ze in zeventien weken imago-onderzoek voor haar afstudeerstage. Haar bachelor Business Studies, richting marketing aan Hogeschool Inholland zit er bijna op. “Mijn stage is geslaagd, mijn scriptie heb ik met succes verdedigd. Ik hoop echt dat mijn onderzoek een bruikbaar inzicht oplevert. Voor school hoeft dat niet, maar ik wil echt iets aan de wereld toevoegen, zeg maar.”

Na de mavo, mbo managementassistente en directiesecretaresse en haar huidige studie wil ze niet meer fulltime naar school, maar wel verder leren. Haar vorige stage, een meewerkstage, deed ze affiliate marketing op het hoofdkantoor van een grote supermarkt. Ze vond het wel leuk, de contacten met de mensen, maar miste de betekenis. “In dezelfde periode ging ik met mijn vriend op vakantie naar Gambia. Ik zag de armoede, de misstanden. Eenmaal terug op stage dacht ik op een gegeven moment “Wat doe ik hier eigenlijk?”. Het werk had inhoudelijk geen toegevoegde waarde.”

Afstudeerstage bij BK ingenieurs

“Omdat ik zeventien weken bij BK ingenieurs rondloop en imago-onderzoek doe, wil ik wel echt gevoel krijgen bij de organisatie.” Juist de persoonlijke betrokkenheid bij haar onderzoeksproces kan ze waarderen. “Ik voel me thuis bij BK ingenieurs. Iedereen is super behulpzaam en geïnteresseerd in wat ik kom doen. En mijn begeleidster Sandra Bouwman denkt super fijn mee als het even niet lukt. Ik hoefde niet te twijfelen toen ik op sollicitatiegesprek kwam: Ik merkte dat mijn onderzoek gewenst en nuttig zou zijn. Ik voelde me meteen welkom!”

Toekomstmuziek

Dat ze kiest voor een toekomst in de non-profitsector zal niet als verrassing komen. “Of het een organisatie is voor mensen, natuur of dieren maakt me niet zo veel uit. Het moet een niet al te formele werksituatie zijn, wel zakelijk, maar met een gezellige sfeer.” Ze twijfelt nog of ze projectleider zal worden, iets in de fondsenwerving of juist in de grafische kant. Wat het ook wordt, haar doorzettingsvermogen en loyaliteit zullen haar ver brengen!

Ook stagelopen bij dit dynamische ingenieursbureau? Stuur je motivatie naar [email protected] of bel 088 321 25 20 en kom kennismaken!