HomeOpleidingenCursusaanbodBasiscursus Bouwkunde

Opleidingen

BK ingenieurs

Basiscursus Bouwkunde

Achtergrond

Als u vanuit uw functie meer inzicht wilt hebben in de opbouw van bouwwerken of beter wilt kunnen communiceren met bouwkundigen, dan is onze basiscursus bouwkunde uitermate geschikt. De basiscursus bouwkunde geeft u inzicht in het proces van idee tot realisatie van een gebouw of woning. De verschillende typen woningen en gebouwen, bouwmethoden, bouwmaterialen en aanverwante zaken worden u allemaal duidelijk.

Doel van de cursus

Deze tweedaagse cursus is ontwikkeld om niet-bouwkundigen, zelfs zij met geringe technische achtergrond, inzicht te geven in de wijze van opbouw van een gebouw of woning.

Doelgroep

De cursus is in het bijzonder geschikt voor personen die door hun functie te maken hebben met gebouwen, zoals gebouwbeheerders, brandweer en medewerkers van aannemers, woningbouwverenigingen, makelaarskantoren of gemeenten.

Inhoud van de cursus

  • Bouwkundige termen en begrippen.
  • Bouwkundige tekeningen en bestekken en deze op de juiste manier interpreteren.
  • De basisconstructie, de opbouw en de functies van installaties van en/of in bouwwerken.
  • De constructieve opbouw en bouwkundige afwerking van een bouwwerk of object.

Duur en prijs van de cursus

De lestijden van de tweedaagse cursus zijn van 08.30 uur tot 16.30 uur. De cursusprijs bedraagt € 475,- (exclusief btw) per cursist. Dit bedrag is inclusief cursusboek, praktijkmaterialen, koffie, thee, lunch, en deelnamecertificaat. Lesdagen zijn aansluitend.

De cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.