HomeOpleidingenCursusaanbodDeskundig Asbest Acceptant (DAA)

Opleidingen

BK ingenieurs

Deskundig Asbest Acceptant (DAA)

Achtergrond
Als laatste schakel in de keten van deskundige asbestverwijdering wordt het asbestafval aangeleverd op de eindlocatie. Naast de geplande leveringen, leveren onwetende burgers regelmatig asbesthoudend afval aan. Ook komen er illegale stortingen op de eindlocatie terecht. De acceptant op de eindlocatie heeft de verantwoordelijkheid om binnen de bedrijfsprotocollen te handelen, waarbij veiligheid van werknemers en omgeving voorop staat.

Doel van de cursus
Na het volgen van deze cursus kan de DAA asbest herkennen bij de acceptatie van afvalstoffen. Ook kan de DAA actie ondernemen bij afwijkingen in de acceptatieprotocollen/bedrijfsprocedures.

Doelgroep
De cursus Deskundig Asbest Acceptant is bestemd voor diegenen die betrokken zijn bij de inzameling van afvalstoffen, zoals beheerders en assistent-beheerders van onder andere stortplaatsen, milieustraten, afvalsorteerbedrijven en puinbrekers. Stichting Certificatie Asbest heeft voor deze groep medewerkers het examineringsschema SC-580 Deskundig Asbest Acceptant ontworpen.

Vooropleiding/niveau
De cursus is gericht op kandidaten vanaf LBO-niveau. Beheersing van de Nederlandse taal is aan te bevelen. De cursus leidt op voor het examineringsschema SC-580 Deskundig Asbest Acceptant DAA en sluit aan op geldende wet- en regelgeving omtrent arbeidsomstandigheden en asbest. De cursus wordt afgesloten met een examen, afgenomen door een erkend examenbureau.

Duur en prijs van de cursus
Voor cursisten die de cursus volgen in het kader van voorlichting en zorgplicht is een examen niet nodig, deze cursisten ontvangen een deelnamecertificaat. Deelnemers die in het kader van de SC-580 een erkend diploma nodig hebben, kunnen wij inschrijven voor een examen open inschrijving bij een erkend examenbureau. De cursustijden zijn van 08.30 uur tot 16.30 uur. De prijs voor de eendaagse cursus bedraagt € 239,- (exclusief btw). Dit is inclusief het lesmateriaal, lunch en thee of koffie en exclusief examenkosten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.