HomeOpleidingenCursusaanbodDeskundig Asbestverwijderaar 1 (DAV-1)

Opleidingen

BK ingenieurs

Deskundig Asbestverwijderaar 1 (DAV-1)

Achtergrond
Sinds 1 januari 2008 geldt dat asbestverwijderaars die saneringen uitvoeren in risicoklasse 2 en 2a in het bezit dienen te zijn van het persoonscertificaat Deskundig Asbestverwijderaar. Per 1 maart 2016 is dit volgens het Certificatieschema voor de Persoonscertificaten Deskundig Asbest Verwijderaar niveau 1 en niveau 2 (DAV-1 en DAV-2). Het certificatieschema is opgenomen in de Arbeidsomstandighedenwetgeving.

De kandidaat dient een theorie- en praktijkexamen met goed gevolg af te leggen en zal dan als DAV-1 aan de certificatie-eisen voldoen. Door in een half jaar aantoonbaar voldoende praktijkervaring op te doen en 120 pakuren te maken, kwalificeert de kandidaat zich om het theorie en praktijkexamen voor DAV-2 af te leggen. Bij goed gevolg is men gedurende drie jaar gecertificeerd als DAV-2. Voor informatie over het hele traject klik hier.

Doel van de cursus
Deze cursus bereidt u voor op het examen zoals is omschreven in het certificatieschema persoonscertificaat Deskundig Asbest Verwijderaar. De cursus DAV bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en duurt twee dagen.

Doelgroep
Startende asbestverwijderaars die uiteindelijk saneringen gaan uitvoeren in risicoklasse 2 en 2a.

Duur en prijs van de cursus
De cursus wordt in twee aaneengesloten dagen gegeven, gevolgd door een examen. Het examen volgt over het algemeen binnen vier dagen. De prijs bedraagt € 350,- (exclusief btw). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch, thee of koffie en exclusief examen- en certificeringskosten a  € 580,-.

Planning
De cursus DAV wordt gegeven met onze vaste opleidingspartners. Op basis van uw wens en de beschikbaarheid wordt u ingeschreven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.