HomeOpleidingenCursusaanbodDeskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Opleidingen

BK ingenieurs

Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Achtergrond
Medewerkers die asbestinventarisaties uitvoeren moeten sinds 1 januari 2012 in het bezit te zijn van het certificaat Deskundig Inventariseerder Asbest. Het is voor hen van belang asbestverdachte materialen te herkennen in hun specifieke toepassingen in gebouwen en bouw- en sloopafval.

Doel van de cursus
Na het volgen van deze cursus voldoet de cursist aan de exameneisen om het persoonscertificaat DIA conform de wettelijke eisen te behalen.

Doelgroep
Medewerkers van gecertificeerde bedrijven die zich bezighouden met asbestinventarisaties én diegenen die kennis moeten hebben van alle facetten van het asbestonderzoek conform de wettelijke eisen.

Vooropleiding/niveau
Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Het niveau is MBO.

Opbouw cursus
De cursus bevat naast de theorie over asbest en bouwkunde ook een praktijkdeel. De cursus voldoet aan de eindtermen, zoals opgesteld in het examineringsschema voor het ASCERT-persoonscertificaat ‘Deskundig Inventariseerder Asbest’ dat sinds 1 maart 2017 van kracht is.

Duur en prijs van de cursusDe cursus wordt gegeven in vijf aaneengesloten dagen van 8.30 tot 16.30 uur. De cursusprijs bedraagt € 1.295,-. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, lunch, thee en koffie en exclusief btw en examenkosten à €740,-.

Examen
De cursus DIA wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. De cursist ontvangt bij het met goed gevolg afleggen van het examen een certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar.

Volgens de entreecriteria voor het DIA-examen moet de examenkandidaat bij inschrijving een bewijs kunnen overleggen waarmee wordt aangetoond dat hij/zij deel één van het online-instructieprogramma adembescherming heeft afgerond. Voor het gratis instructieprogramma van de campagne vezelveiligheid klik hier.

Planning

De cursus DIA wordt gegeven met onze vaste opleidingspartners. Op basis van uw wens en de beschikbaarheid wordt u ingeschreven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.