HomeOpleidingenCursusaanbodDeskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA)

Opleidingen

BK ingenieurs

Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA)

Achtergrond
Het is in Nederland niet zomaar toegestaan asbest te verwijderen. Je moet op persoonsniveau gecertificeerd en deskundig zijn om deze potentieel risicovolle werkzaamheden te verrichten. Als deskundig toezichthouder asbestverwijdering ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de asbestverwijderaars en de omgeving. Je draagt onder andere zorg voor de correcte opstelling van de veiligheidsmaatregelen en houdt toezicht op het gebruik van de PBM’s. Daarnaast zorg je voor de correcte registratie van afgevoerd asbesthoudend materiaal.

Doel van de cursus
Voldoen aan de exameneisen om het persoonscertificaat DTA conform persoonscertificatieschema Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA), te behalen.

Doelgroep
Leidinggevenden bij asbestsaneringen, uitgevoerd volgens het Procescertificatieschema Asbestverwijdering.

Vooropleiding/niveau
Een DAV-2 certificatie is vereist.

Duur en prijs van de cursus
De cursus wordt gegeven in vier aansluitende dagen van 08.30 tot 16.30 uur. De cursusprijs bedraagt €895,-. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, lunch, thee en koffie en exclusief btw en examenkosten à € 730,-.

Studiebelasting
De DTA-opleiding is een cursus op MBO-niveau. Van de cursist wordt dan ook verwacht dat zijn vooropleiding en ervaring voldoende zijn om dit niveau aan te kunnen.

Examen
De planning van onze DTA-opleiding is zodanig, dat de cursisten altijd de week na de cursus een examen kunnen afleggen bij een erkend examenbureau. Tijdens het theorie-examen (75 minuten) wordt de kennis van de kandidaat getoetst met 35 meerkeuzevragen en zes open vragen. Tijdens het praktijkexamen (150 minuten) worden aan de hand van vijf praktijkopdrachten de vaardigheden van de kandidaat getoetst.

Planning
De cursus DTA wordt gegeven met onze vaste opleidingspartners.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.