HomeActueelBK ingenieurs presenteert zich tijdens open dag Lentiz LIFE college in Schiedam

Nieuws

14 maart 2023

BK ingenieurs presenteert zich tijdens open dag Lentiz LIFE college in Schiedam

Dinsdag 21 maart 2023 zijn vakteammanager veldwerk Martin Hamers en veldwerker Robin van Leeuwestijn aanwezig van 16 tot 20 uur op de open dag van Lentiz LIFE college in Schiedam.

Stage lopen ook een optie voor studenten Lentiz

Lentiz LIFE college in Schiedam biedt onderwijs aan MBO-studenten op alle niveaus. BK ingenieurs maakt zich zichtbaar om MBO-studenten erop te attenderen dat ze bij BK ingenieurs stage kunnen lopen. Ook staan we open om mee te werken aan de BBL-opleiding met ingang van september 2023. Martin en Robin willen de (toekomstige) studenten enthousiasmeren voor milieukundig veldwerk.

Vacatures voor startende veldwerkers

Met vacatures voor milieukundig veldwerkers voor de vestigingen Tilburg, Velserbroek en Zoetermeer van BK ingenieurs is er natuurlijk ook plek voor studenten die een andere MBO-opleiding hebben gevolgd of stage willen lopen. BK ingenieurs is een leerbedrijf waar studenten op het gebied van bodem, asbest en milieu-advies opgeleid worden en tegelijkertijd hun geld verdienen.

Buitenkans

Wie van buiten werken en afwisseling houdt, moet de baan van milieukundig veldwerker zéker overwegen. Bij BK ingenieurs dan natuurlijk, want wij leiden op tot gecertificeerd veldwerker. Een mooie kans om werken en leren te combineren.

Wat houdt veldwerk bij BK ingenieurs in?

Veldwerk bij bodemonderzoek bestaat onder andere uit het verrichten van handboringen en – voor het grondwateronderzoek – uit het plaatsen van één of meer peilbuizen. Wij hebben bij BK ingenieurs een groot eigen team van gecertificeerde veldwerkers. Dit heeft als voordeel dat het werk in één vloeiende beweging kan plaatsvinden, doordat we de planning geheel in eigen hand hebben. Ook spreken adviseurs en veldwerkers dezelfde taal, gebruiken zij dezelfde documenten met de juiste parameters en is de techniek op elkaar afgestemd. Het veldwerk voert onze eigen veldwerkploeg uit volgens de geldende protocollen onder de BRL SIKB 2000. Tijdens het veldwerk letten zij ook op asbestverdachte materialen en waar nodig wordt dit meegenomen in de onderzoeken. Naast het uitvoeren van bodemonderzoek vormen ook depotkeuringen onder de BRL SIKB 1000 tot de werkzaamheden en niet te vergeten onze milieukundig begeleiders die hun bodemsaneringswerkzaamheden uitvoeren onder de BRL SIKB 6000.

Maak alvast kennis met je leidinggevende

Wil je van tevoren al een beetje weten met wie je leidinggevende wordt bij BK ingenieurs? Lees alvast het interview met Martin Hamers dat is verschenen in de rubriek ‘bij BK ingenieurs’.

Wil je meer weten over veldwerk in het bijzonder of wat BK ingenieurs eigenlijk doet in het algemeen? Neem contact op met vakteammanager veldwerk Martin Hamers of bel het algemene nummer 088 321 25 00.