Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenBodem

Bodem

Welke plannen u ook hebt, het begint bij de bodem. Is de bodem van de locatie geschikt voor de geplande gebruiksbestemming? Is grond die vrijkomt geschikt voor hergebruik op een andere locatie? Gericht bodemonderzoek geeft de antwoorden op deze vragen. Welk onderzoek passend is bij de vraag, daar adviseren wij over. U bepaalt hoe u ons inschakelt: van de losse inhuur van veldwerkers tot de directievoering van een totaalproject.

Bodemonderzoek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs doet u uw plannen uit de doeken. U vertelt over uw wensen en doelen, wij denken mee over de mogelijkheden. Als deze helder zijn, stelt uw adviseur een offerte voor u op, waarin de onderzoeksplannen voor bijvoorbeeld verkennend bodemonderzoek of waterbodemonderzoek nauwkeurig zijn beschreven. Na opdrachtverlening gaan onze veldwerkers aan de slag en doen de adviseurs het vooronderzoek. Het laboratorium analyseert de boormonsters, onze tekenaar maakt de overzichtstekening. De adviseur ontvangt de analyseresultaten, interpreteert deze en stelt de rapportage op. De adviseur rapporteert u over de huidige situatie en adviseert u over eventuele vervolgonderzoeken.

De resultaten

Soms valt de uitslag van het bodemonderzoek tegen: de bodem blijkt vervuild te zijn met asbest of andere verontreinigende stoffen. Ondanks ingecalculeerde tegenslag voelt u de tijdsdruk toenemen; een sanering, daar zat u niet op te wachten. Wees gerust: u staat er niet alleen voor. Ons onderzoek en advies bespaart u tijd en geld. Uw deskundige adviseur staat u steeds terzijde met alle kunde en ervaring die binnen het ingenieursbureau beschikbaar is. Voor elk project is er een slimme en praktische oplossing, afgestemd op uw plannen en met respect voor de veiligheid.

Alle bodemdisciplines

Door onze schaalgrootte in combinatie met korte lijnen en snelheid van handelen is BK ingenieurs uiterst flexibel en efficiënt. Als één van de grootste organisaties op bodemgebied in Nederland heeft BK ingenieurs alle kennis en ervaring in huis: eigen veldteams, tekenaars, adviseurs en milieukundig begeleiders. Verder beschikken wij over eigen machinale boorstellingen en veld-xrf apparatuur. Onze specialisten begeleiden en adviseren u uitstekend van historisch onderzoek tot nazorg.

Certificering

We zijn niet alleen zelfkritisch, wij vragen ook opdrachtgevers om onze processen en manier van werken te beoordelen. Wij streven naar voortdurende verbetering. Als het gaat om bodem-, waterbodem-, grondwater- en bouwstoffenonderzoek beschikken wij over alle certificaten. Deze borgen een hoog kwaliteitsniveau en risico’s worden zo veel mogelijk beperkt. Wij werken volgens VCA**, BRL SIKB 1000, 2000 en 6000 en NEN-EN-ISO 9001 en BRL SIKB 2100 voor mechanisch boren.

Opschalen naar multidisciplinair project

Wanneer naast bodem ook de factoren als bouw en infrastructuur, veiligheid en milieu aan de orde komen, spreken we van een multidisciplinair project. Opschalen van uw bodemproject naar multidisciplinair project door BK ingenieurs is op elk moment bespreekbaar. De tijdens het project verkregen kennis blijft beschikbaar.

Waarom BK ingenieurs?

  • Kwaliteitsniveau
  • Altijd in de buurt
  • Onafhankelijk ingenieursbureau
  • Integrale aanpak
  • Flexibel en efficiënt

Geen zin in verrassingen? Laat u goed adviseren. Bel direct voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin in verrassingen? Laat u goed adviseren. Bel direct voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gerelateerde projecten

waterbodemonderzoek, BK ingenieurs, sloten, plassen, Utrecht, greppels, milieuhygiënisch onderzoek, inpeilen

Project

Milieuhygiënisch waterbodemonderzoek ruim 160 watergangen Utrecht

Onder het raamcontract met Gemeente Utrecht voerde BK ingenieurs verkennend milieuhygiënisch…

Lees meer
buitenruimte, BK ingenieurs, David de Wiedgebouw, Ubiversiteit Utrecht, OKRA Landschapsarchitecten, engineering, definitief ontwerp

Project

Buitenruimte David de Wiedgebouw, Universiteit Utrecht

In samenwerking met OKRA Landschapsarchitecten werkt BK ingenieurs aan de engineering van de…

Lees meer

Project

Natuurpark Geestmerloo

Toen uitvaartondernemer Dunweg enkele jaren geleden het plan opperde om ruimte te maken voor…

Lees meer

Project

Kanjelzone Campus

In opdracht van B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur werkt BK ingenieurs aan de…

Lees meer