HomeOver ons

Over ons

‘Ik verbaas me nog iedere keer over wat BK allemaal doet’

Een opmerking die we regelmatig krijgen van onze klanten en relaties. Niet zo gek, want BK ingenieurs heeft als allround ingenieurs- en adviesbureau de disciplines en vakteams in huis om alle soorten projecten aan te kunnen. Of het nu gaat om bijzondere bodemsaneringen, complexe herontwikkelingstrajecten als het Gasfabrieksterrein in Arnhem of nieuwe woon- en werklocaties zoals Overhoeks in Amsterdam.

BK ingenieurs onderscheidt zich als zelfstandig, middelgroot bureau door zijn veelzijdigheid, betrokkenheid, daadkracht en flexibiliteit. We zetten in op een langdurige relatie met onze opdrachtgevers en relaties en proberen we ‘Samen werken aan morgen’ elke dag waar te maken.

We werken in de grond-, weg- en waterbouw en doen daarin alles, behalve het bouwen zelf. Al het overige rekenen we tot ons vakgebied. Van het allereerste verkennende onderzoek tot en met het begeleiden van een veilig bouwverloop. Van het vergunningstraject tot en met het totale omgevingsmanagement. We onderzoeken en adviseren. Voor én in samenwerking met onder meer aannemers, architecten, woningbouwcorporaties, gemeenten en ontwikkelaars.

De zolderkamer ontgroeid

Het begon, zoals zo vaak, op een zolderkamer. In IJmuiden in dit geval, waar BK ingenieurs in 1987 van start ging. De letters B en K komen van Bert en Klaas, de oprichters van het bedrijf. Het aantal medewerkers en het aantal vestigingen is sinds de oprichting gestaag gegroeid. Ook het aantal vakgebieden en vakteams is uitgebreid, als gevolg van de vraag vanuit de continu veranderende markt. Een enkele medewerker is sinds het allereerste begin aan ons verbonden en heeft de groei van dichtbij meegemaakt. Anderen zijn er in de loop der jaren bijgekomen en vormen met hun kennis en ervaring nu de ruggengraat van het bedrijf. En natuurlijk mogen we ook regelmatig nieuwe collega’s begroeten die, vanuit een ander bedrijf of als net afgestudeerde, hun talent bij BK ingenieurs verder willen ontwikkelen. Zo is BK ingenieurs al meer dan dertig jaar in beweging en noemen we onszelf vandaag de dag met recht een ervaren allround advies- en ingenieursbureau.

BK ingenieurs heeft samenwerkingsverbanden met BK Ecosys voor activiteiten in België, Equipe Adviseurs by BK voor milieu, geluid, trillingen en bouwfysica, OCS maatschappelijk vastgoed voor beheer en onderhoud van gebouwen en met bemiddelaar van technisch personeel Prefound.

Kennis delen

Wat je deelt, wordt meer. Samen werken aan morgen betekent voor ons dan ook dat we onze kennis en expertise delen. Met opdrachtgevers en ook met partners en relaties uit de bouwwereld. Bijvoorbeeld door het aanbieden van opleidingen, cursussen en in-companytrainingen.

Generalist & specialist

Met al onze vakteams hebben we veel specialistische kennis en expertise in huis. Doordat die teams niet op verschillende afdelingen zitten maar dicht bij elkaar, weten zij elkaar makkelijk te vinden wanneer dat nodig is. De projectmanagers dragen zorg voor de onderlinge afstemming en samenwerking met opdrachtgevers en onderaannemers.

Middelgroot bureau

BK ingenieurs is groot genoeg voor complexe projecten en klein genoeg om de lijnen kort te houden en snel te kunnen schakelen. We zijn een onafhankelijk bureau met een groot eigen netwerk van specialisten die we in kunnen inschakelen wanneer een project daarom vraagt.

BENIEUWD NAAR ONS DIRECTIE- EN MANAGEMENTTEAM?