Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenBouw- & milieuadvies

Bouw- & milieuadvies

Bij een bouwproject of een project op het gebied van milieu en ruimte komt veel kijken. Om een project te starten hebt u waarschijnlijk een vergunning nodig. Om deze te verkrijgen hebt u meestal onderzoeken nodig. Ook tijdens een project is het handig de werkzaamheden te (laten) monitoren, zodat als u na afloop eventuele schademeldingen ontvangt, de afhandeling eenvoudig is. Dit alles kunnen wij voor u regelen. Wát uw kwestie ook is, vakteam bouw- & milieuadvies zoekt samen met u graag naar de oorzaak én de oplossing.

Hulp bij vergunningaanvraag en specialistische onderzoeken

Bij elke vergunningaanvraag kunt u de ondersteuning van specialistische en technische adviseurs gebruiken. Of dit nu gaat om de monitoring van schade en hinder rond uw projectlocatie, om een kantooruitbreiding of om het slopen van een gebouw vlakbij een natuurgebied. Wij helpen u graag met alles wat nodig is om een vergunning aan te vragen.

Om zo’n vergunning aan te vragen, moeten vaak onderzoeken uitgevoerd worden. Binnen ecologie moet bijvoorbeeld aangetoond worden dat de activiteit rondom een Natura2000-gebied mogelijk is met de zogeheten habitattoets. Ook kunnen we met een ecologische quickscan een analyse maken van welke flora en fauna in het gebied voorkomt, welke effecten een activiteit heeft op de aanwezige soorten en of met de activiteit de Wet natuurbescherming wordt overtreden.

De omgeving monitoren

Bij veel projecten is het van belang de werkzaamheden tijdens het project te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld met het 24/7 monitoren van de trillingen tijdens een bouwproject, om te voorkomen dat er schade ontstaat aan gebouwen rond de projectlocatie. Ook kan het voordelen hebben de geluidssterkte te meten en monitoren bij bijvoorbeeld een snelweg of bouwlocatie.

Na afloop van de werkzaamheden kan het handig zijn om (opnieuw) een bouwkundige opname uit te voeren. Zo kunnen we  een analyse maken van de staat van de gebouwen rond de bouwlocatie. Hiervoor hebben we een eigen app ontwikkeld. Bij schademeldingen kunnen we de nameting vergelijken met de eerder gemaakte foto’s. Zo is direct zichtbaar of de schade mogelijk verband houdt met de uitgevoerde werkzaamheden en verloopt de afhandeling vlotter. Meer informatie hierover vindt u op onze website omgevingsmonitoring.nl.

Groots én handzaam

Bij vakteam bouw- & milieuadvies bent u aan het juiste adres. Samen met het ingenieursbureau nemen wij grootse projecten aan, variërend van bouw- en woonrijp maken tot en met alle vergunningentrajecten en bijbehorende onderzoeken. Doordat we een klein bureau zijn, kunnen we snel schakelen en is er sprake van korte communicatielijnen.

U kunt onder andere bij ons terecht voor de volgende expertises:

BK bouw- & milieuadvies

De adviseurs van BK bouw- & milieuadvies komen graag langs op projectlocaties om zo praktisch mogelijk advies te geven. Iedere adviseur is allround én heeft een eigen specialisme. Uiteraard zijn onze adviseurs ook theoretisch goed onderlegd. We stellen ieders persoonlijke ontwikkeling centraal en er ruimte voor opleidingen en cursussen.

Onze rijke ervaring met zowel het bedrijfsleven als de overheid maakt dat wij een soepele samenwerking creëren tussen alle partijen. En snel kunnen schakelen, want de communicatielijnen zijn kort. Opdrachtgevers omschrijven ons als doortastend en oplossingsgericht. Onze adviseurs gaan door tot uw vraagstuk is opgelost. ‘Hoe dan wel’ is daarom ons motto.

Neem een kijkje op de website, of neem direct contact op met Niels Blokland, u vindt zijn contactgegevens hieronder.

Het beste advies voor uw plannen? Ik kom graag kennismaken.

Niels Blokland

Vakteammanager bouw- & milieuadvies

Shape Created with Sketch. 088 - 321 25 20

[email protected]

Het beste advies voor uw plannen? Ik kom graag kennismaken.

Niels Blokland

Vakteammanager bouw- & milieuadvies

Shape Created with Sketch. 088 - 321 25 20

[email protected]

Gerelateerde projecten

BK ingenieurs, Nike, bureau B+B, Arenapark, Hilversum, Nike

Project

Arenapark Nike Hilversum

Nike is met ruim 2.700 werknemers en als eigenaar van meerdere percelen en panden op het Arenapark…

Lees meer
BK ingenieurs, asfaltonderzoek, asbest-in-puinonderzoek, afwateringsonderzoek, flora- en faunaonderzoek, quickscan flora en fauna

Project

Sprookjesachtige opdrachten

Terugkerende opdrachtgevers – we zijn er dol op! Het is herfst. Geen sprookjesachtig weer, ook…

Lees meer
HOV in 't Gooi, BK ingenieurs, Niels Böhmer, technisch manager, definitief ontwerp, voorlopig ontwerp, vrije busbaan, Hilversum, Oosterengweg

Project

HOV in ’t Gooi

Provincie Noord-Holland vindt dat iedereen die in ’t Gooi woont of werkt op tijd en filevrij moet…

Lees meer

Project

Natuurpark Geestmerloo

Toen uitvaartondernemer Dunweg enkele jaren geleden het plan opperde om ruimte te maken voor…

Lees meer