HomeActueelWarmetruiendag

Nieuws

10 februari 2022

Warmetruiendag

Warmetruiendag: verwarm jezelf, niet de wereld

Morgen is het voor de zestiende keer warmetruiendag. Een dag om stil te staan bij energieverspilling, het klimaat en de CO2-uitstoot. BK ingenieurs draagt graag zijn steentje bij en zet op alle kantoren vandaag de verwarming een graadje lager. Ook voor onze thuiswerkers is het de uitdaging om thuis de thermostaat een graadje lager te zetten. Graag inspireren wij je om mee te doen. Hoe werkt dat?

Meedoen

Meedoen is eenvoudig : zet je verwarming een graad lager, trek een extra warme trui aan en je bespaart direct 6% energie en CO2 per graad.
 
Dat is mooi makkelijk! Als heel Nederland één dag één graad lager stookt, besparen we in één klap 6,3 miljoen kilo CO2. Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst één megaton CO2! Dat klinkt niet alleen als heel veel, dat is het ook. En zeker de moeite waard, toch?

Doen!

Doe ook mee met je bedrijf en thuis met deze ludieke actie van warmetruiendag. En natuurlijk hopen we je hiermee te inspireren en ook andere dagen bewuster en slimmer te verwarmen.

Dit project is geplaatst in het volgende dossier: