HomeActueelCursuscoördinator bij BK ingenieurs: Marianne Jansen

Nieuws

15 augustus 2019

Cursuscoördinator bij BK ingenieurs: Marianne Jansen

In haar achttien jaar bij BK ingenieurs heeft Marianne het altijd naar haar zin gehad. De diversiteit in haar werk en het contact met de opdrachtgevers en collega’s heeft gemaakt dat ze cursuscoördinator bij BK ingenieurs  is gebleven. Haar dag is geslaagd als ze lekker heeft gewerkt, een offerte opdracht is geworden of als de cursisten naderhand weer blij naar huis gaan.

Na haar opleiding MTS proces- en milieutechniek ging ze eerst aan de slag op een fysisch laboratorium in Amsterdam. Alle dagen vroeg beginnen en met het pontje heen en weer over het IJ. Toen haar kinderen geboren werden, kon dit niet meer. Kinderopvang vóór zevenen ’s morgens had je toen nog niet.

BK ingenieurs

In 2001 kon Marianne aan de slag bij BK ingenieurs voor team asbest. Rapporten controleren en offertes nakijken, afspraken maken, administratie doen, maar ook schadeopnames uitvoeren. Haar technische achtergrond kwam hier goed van pas. Het werk liep na anderhalf jaar terug en Marianne werd ontslagen. Kort daarna kwam er een vacature voor cursuscoördinator. De teamleider belde haar om voorzichtig te vragen of ze terug wilde komen. Dat deed ze. Nu is Marianne al zestien jaar cursuscoördinator.

Marianne verzorgt alle werkzaamheden rondom de cursussen; ze stelt offertes en facturen op, plant ruimten en docenten in, nodigt de cursisten uit en regelt de examens. Ook houdt zij in de gaten of de docenten het cursusmateriaal actueel houden.

BK ingenieurs biedt een gevarieerd en actueel aanbod aan basiscursussen, opfrisdagen en trainingen op het gebied van veiligheid (VCA, Gasmeten), asbest (asbest herkennen, DTA en DIA), bodem en verontreinigde grond (OPMDLP en R-DLP). Of juist een cursus op maat: geheel afgestemd op de wensen van onze opdrachtgever.

Ervaringsdeskundige cursuscoördinator

Om opdrachtgevers goed te kunnen informeren, volgde Marianne zelf een aantal cursussen zoals asbest herkennenDLP en VCA. Ook volgde zij een aanvullende opleiding Milieu (water, bodem, lucht en geluid) “Hierdoor is de materie mij niet helemaal onbekend en kan ik anderen beter voorlichten”. Wat ze echt niet weet, vraagt ze aan de docent zelf. “Wat die vertelt, daar leer ik dan weer van!”

Collega

Marianne werkt in principe drie vaste dagen in de week. Is het heel druk of is er een vergadering op een andere dag gepland, dan komt ze extra of ruilt ze haar werkdag. Naast haar werkzaamheden als cursuscoördinator is ze lid van de feestcommissie van BK-vestiging IJmuiden. Om elkaar ook buiten werktijd eens te ontmoeten organiseert ze met de commissie activiteiten voor de collega’s zoals een pub quiz met aansluitend een barbecue, of een Koningsborrel.

Wil je meer informatie over ons cursusaanbod? Je vindt het op onze website.