HomeActueel“Lesgeven zit er bij mij intrinsiek in”

Nieuws

12 april 2019

“Lesgeven zit er bij mij intrinsiek in”

Aan het woord is Martin Medenblik. Anderen trainen, beter maken en kennis delen is de rode draad door zijn werkzame leven. Na zijn HBO-opleiding milieukunde bleef hij in de fastfoodbusiness, waar hij binnen de franchiseorganisatie opklom tot restaurant- en trainingsmanager. Schoolde om tot motor- en autorij-instructeur, werd tien jaar geleden projectmanager bij BK Grondlogistiek en is tegenwoordig docent en adviseur arbo & veiligheid bij BK ingenieurs.

Martin is dol op leren en weten. Hij geniet ervan om zich verder te ontwikkelen en anderen mee te laten profiteren van zijn uitgebreide en brede kennis. Door zijn jarenlange ervaring als instructeur, coach en docent heeft hij zich een heel arsenaal aan didactische methodes en vaardigheden eigen gemaakt. “Ik sta intussen ontspannen voor een groep. Maakt niet uit wat voor groep. Natuurlijk houd ik wel rekening met mijn publiek qua insteek, vorm, taalgebruik, toon en zelfs kleding. Tijdens een training voor grondwerkers kom ik in mijn T-shirt, voor een directie van een grote onderneming sta ik jasje-dasje. Het gaat erom dat ik geloofwaardig overkom en mijn boodschap kan overbrengen. Ik bouw in korte tijd met zo’n groep een vertrouwensrelatie op.”

Het gaat goed met de zaken. Door de opleidingen bouwt BK ingenieurs een relatie op met haar opdrachtgevers. “Bij sommige opdrachtgevers zijn we al jaren preferred supplier. We bieden een gevarieerd en actueel aanbod aan basiscursussen en daarnaast maatwerkcursussen en diverse opfrisdagen en trainingen. BK ingenieurs fungeert daardoor ook als externe autoriteit.”

Collega-docent gezocht

Martin is nu op zoek naar een collega-docent. Iemand met mensenkennis, die ervaring heeft met lesgeven en het spreken voor groepen, bijvoorbeeld binnen een vereniging of een sportclub. Die instructie geven leuk vindt, zijn eigen verhaal kan maken én zich kan ontwikkelen tot adviseur. Die BK ingenieurs kan en wil representeren bij onze opdrachtgevers. “Ik doe dit werk met liefde en plezier, sta met gemak voor groepen tot zestig man. Maar ook ik wil blijven leren en groeien. Met een docent-collega erbij komt er ook ruimte om mezelf ook weer verder te ontwikkelen. Graag zou ik in de nabije toekomst mijn HVK-diploma willen halen. Niet dat ik dan stop met lesgeven, maar drie dagen in de week voor de groep en twee dagen voor adviseurswerk lijkt me ideaal!”

Ben je geïnspireerd geraakt? Check onze vacatures op werkenbijbkingenieurs.nl en kom kennismaken!