HomeActueelLuuk Slotemaker, junior werkvoorbereider

Nieuws

5 maart 2020

Luuk Slotemaker, junior werkvoorbereider

“Was ik voor het eerst met een bedrijfsauto op pad, krijg ik nog geen kilometer van kantoor pech en moest ik worden weggesleept. Bleek dat een collega per ongeluk de verkeerde brandstof had getankt.”

Hij kan inmiddels smakelijk lachen om het verhaal van de autopech. Het zorgde er bovendien voor dat alle BK-collega’s hem meteen kenden. Inmiddels loopt Luuk Slotemaker door het kantoor in IJmuiden alsof hij er al jaren werkt. Dat hij ooit bij een ingenieursbureau zou werken, had hij op de middelbare school niet gedacht. Sterker nog, toen bij een studiekeuzetest ‘bouwkunde/civiele techniek’ naar voren kwam, had hij geen idee wat dat inhield. Naarmate hij zich er verder in verdiepte, kreeg hij steeds meer belangstelling voor het vak. Hij begon met de opleiding Built Environment aan de HvA en koos de afstudeerrichting civiele techniek/water.

Civiele techniek/water

‘Bij alles wat er gebouwd wordt heb je met water en/of watermanagement te maken, zeker in Nederland als kustland. Binnen mijn vak kun je je bezighouden met het ontwerpen of controleren van waterkeringen, dijken, havens en sluizen, waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt. Verder moet je denken aan de riolering, het baggeren of opspuiten van rivieren, waterzuiveringsprocessen, offshore-projecten als windmolenparken en boorplatforms en de actuele thematiek rondom de opvang en afvoer van water in de stad.’

Keuze voor BK ingenieurs

Na zijn afstuderen gaf Luuk op LinkedIn aan dat hij werkzoekend was. Binnen twee weken had hij zes gesprekken. ‘De korte reisafstand naar mijn woonplaats Heemskerk speelde wel mee in mijn keus voor BK ingenieurs. Maar zeker ook de ontvangst, de werkzaamheden en de mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen en intern door te groeien. De eerste weken ben ik met een aantal collega’s op pad gegaan. Van een veldwerker om samen putdeksels te openen en leidingen te controleren tot en met een toezichthouder die een groot project onder zijn hoede heeft.

Eerste project

Mijn eerste eigen project was het in kaart brengen van bestrating, kolken en putten voor de renovatie van een basisschool, zodat de aannemer weet wat hij moet slopen. Ook schuif ik regelmatig bij anderen aan, bijvoorbeeld laatst bij een collega die bezig was met een doorsnede van een waterkering. Erg leuk, want zo leer ik zowel het bedrijf als de dagelijkse praktijk nog beter kennen.’

Net als Luuk Slotemaker ook werken bij BK ingenieurs? Kijk dan op onze werken-bij-website.