HomeActueelProjectbezoek BK Starters bij Aan ’t IJ

Nieuws

12 april 2024

Projectbezoek BK Starters bij Aan ’t IJ

Werk je bij BK ingenieurs, dan moet je een keer op Overhoeks zijn geweest. Vandaar dat jongerenorganisatie BK Starters een projectbezoek voor 32 startende medewerkers van BK ingenieurs en Equipe Adviseurs organiseerde. Het langlopende project Aan ’t IJ biedt talloze leerzame aanknopingspunten voor de praktijk.

In het kader van kennis delen gaf directievoerder Wilbert van Pampus tijdens het projectbezoek in de keet op de locatie een presentatie. Senior milieukundig begeleider Richard Pals leidde de groep rond over het terrein. Samen met senior werkvoorbereider Tomas Kippersluis projectleider Jean van den Broek vertelde hij honderduit en beantwoordde hij alle vragen die de nieuwsgierigen stelden. Op deze manier kwamen de deelnemers van alles te weten. Van de geschiedenis van het terrein, de projectkeuzes, de ontwikkelingen in de loop der jaren, de invloed van actuele thema’s als duurzaamheid op het project en veel meer.

Ieder zijn eigen perspectief

Na de rondleidingen werd al snel duidelijk dat iedere rondleider zijn ‘eigen’ verhaal heeft verteld: Richard en Tomas hadden vooral oog voor de fraaie daktuinen (aangelegd op de parkeergarages) en respectievelijk de posities van de gebouwen (staan ze allemaal wel op de vooraf bedachte positie?). Jean heeft veel verteld over de verschillende raakvlakken binnen het project, de inhuisperikelen en de ruimte, die steeds beperkter wordt. En Wilbert zat blijkbaar in zijn maag met alle ondergrondse infrastructuur: onder de grond lijkt het al net zo druk als bovengronds en de wijze waarop in de energie wordt voorzien gebruikmakend van grondwater en oppervlaktewater.

De nieuwsgierigheid van de jonge groep collega’s straalde ervan af. Luuk en Bas hebben de eerste lessen projectbeheersing in praktijk gebracht en hielden de tijd strak in de gaten. En dat was nodig.

Leerzaam en leuk

Werken bij BK ingenieurs is natuurlijk op zichzelf al leerzaam en leuk. BK Starters voegt hieraan de jongerenorganisatie toe, die zich tot doel heeft gesteld om junioren in hun carrière en ontwikkeling te ondersteunen. Een ander aspect van BK starters is elkaar en de organisatie beter leren kennen. En dat werkt het beste in een ongedwongen setting. Ontspanning en spel vonden ze na het projectbezoek bij Boules en Bites bar in Amsterdam, zodat het competitie-element ook aan bod kon komen. Een afsluitend etentje maakte de dag compleet.

Meer over BK Starters lees je hier, meer over project Aan ’t IJ vind je onder dossier Aan ’t IJ. En meer over zusterorganisatie Equipe Adviseurs lees je hier.

 

Projectbezoek, Aan 't IJ, Overhoeks, Amsterdam, BK Starters, directievoerder, Wilbert van Pampus, Jean van den Broek, Richard Pals, Tomas Kippersluis, Project, Amsterda, BK ingenieursProjectbezoek, Aan 't IJ, Overhoeks, Amsterdam, BK Starters, directievoerder, Wilbert van Pampus, Jean van den Broek, Richard Pals, Tomas Kippersluis, Project, Amsterdam, BK ingenieursBK Starters, Boules and Bites, Amsterdam, BK ingenieurs, projectbezoek Aan 't IJ

 

 

 


Dit project is geplaatst in het volgende dossier: