HomeActueelSven Leeuwerink: werkvoorbereider en junior projectleider

Nieuws

21 maart 2019

Sven Leeuwerink: werkvoorbereider en junior projectleider

Na de havo had hij geen idee wat hij moest gaan studeren. Een vriend ging civiele techniek doen en Sven ging met hem mee naar de hogeschool. Toen de vriend na een half jaar afhaakte, ging Sven door. Het vak had hem gegrepen. Na zijn stage kon hij als werkvoorbereider aan de slag bij Gemeente Haarlemmermeer. Na zijn afstuderen werd hij beheerder riool en water en later toezichthouder. Maar het vak van werkvoorbereider bleef trekken. Via een detacheringsbureau kon hij als senior werkvoorbereider bij BK ingenieurs beginnen. Ondertussen is hij junior projectleider. Hij weet alles van bestekken schrijven, projectvoorbereiding, projectregistratie en tekeningen maken.

31 Jaar is deze kersverse vader nu. En inmiddels ruim een jaar in vaste dienst bij BK ingenieurs. “De gelijkwaardigheid in het team spreekt me erg aan. Ik houd van samen aanpakken, mijn zaakjes op orde hebben en waardeer de leuke sociale omgang met collega’s. Bij BK ingenieurs heb je geen last van hiërarchische verschillen. Dat past bij mij. Ik word gewaardeerd om wat ik doe en kan. Daar groei ik van. En ik kan ervaring opdoen met collega’s aansturen als projectleider.”

Iets tastbaars opleveren

Hoewel hij in de loop van de tijd zal gaan toegroeien naar de functie van projectleider, wil hij de werkvoorbereiding niet uit het oog verliezen. “Ik zou het uitzoeken en precies omschrijven van werkzaamheden en materialen missen als ik alleen nog projectleiding zou doen. Een paar uur vergaderen geeft me niet dezelfde voldoening als een goed opgeleverd bestek. Ik wil in contact blijven met de praktijk en een tastbaar resultaat afleveren.” Svens specialisme is rioleringen “maar de afwisseling in projecten maakt mijn werk ook leuk. Het uitzoeken, sparren met de klant en onderzoeken hoe processen lopen vind ik interessant. Ik leer voortdurend bij. Zoals toen ik mijn eerste project mocht leiden onder supervisie. Als ik alles zelf heb uitgeplozen, de opdrachtgever is tevreden en het project is winstgevend, dan ben ik toch wel trots!

Toekomstplannen

Momenteel is Sven onder andere bezig met de Kruisvaartkade, een heel omvangrijk project in Utrecht, zijn grootste project ooit. “Ik werk intensief samen met collega’s. Het is veel geregel, veel zelf uitzoeken en veel vragen stellen. Ik leer er veel van. Ik leer me ook steeds beter verplaatsen in de wensen van de opdrachtgever. Contact houden, checken of we nog op het goede spoor zitten. Momenteel zijn we met het vakteam bezig om een moederbestek te maken en de ramingen meer te standaardiseren. Met het tekenwerk hebben we dat al gedaan. Ik verwacht dat we met de juiste richtlijnen nog efficiënter kunnen werken. Daarnaast zijn we bezig om het vakteam uit te breiden, ook in Utrecht. Er is voldoende werk, meer werkvoorbereiders zijn van harte welkom!”

Ook werken bij BK ingenieurs? Kijk op onze werken-bij-pagina voor de vacatures.