HomeActueelWaarom kiest Jelle voor BK ingenieurs?

Nieuws

4 januari 2019

Waarom kiest Jelle voor BK ingenieurs?

Jelle de Gier (1979) ging na het vwo naar de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij Aardwetenschappen studeerde. Na zijn studie had hij op contractbasis diverse banen. Onder meer bij het team Archeologie in Delft waar hij fysisch-geografisch werk deed. In 2006 trad Jelle als junior in dienst bij BK ingenieurs. Daar is hij nu senior adviseur bodem en vakteammanager en leidt hij tientallen projecten.

Hoe was jouw start bij BK ingenieurs?

“Leuk en leerzaam. Ik moest het bodemwerk in de vingers krijgen. Letterlijk. Dus ik ging met collega’s mee naar buiten. Boringen zetten. Poten in de klei. Handen in de prut. Bij BK ingenieurs was de stelregel: als je weet hoe het buiten toegaat, kun je binnen aan de slag. Dat leerproces verliep goed. Ik kreeg al snel vrijheid en verantwoordelijkheid en maakte met steun van collega’s mijn eerste offertes. Dat vond ik gaaf. BK ingenieurs had vertrouwen in mij. Dat was stimulerend. En dat is het nog steeds.”

Heb jij je daardoor goed kunnen ontwikkelen?

“Ja. Mijn projecten werden steeds groter en complexer. Ik begon bij wijze van spreken met een klus van 1.000 euro waarover ik apetrots een rapport met mijn naam erop maakte. Later volgden veel grotere en meer ingewikkelde en diverse soorten projecten. Vanuit onze vestiging in Utrecht manage ik er nu een stuk of twintig. Daarnaast houd ik mij bezig met diverse typen klanten en ben ik vakteammanager bodem. Voor dat managen was ik niet opgeleid. Dat heb ik bij BK ingenieurs al doende geleerd.”

Karakteriseer BK ingenieurs eens?

“Nuchter. Gericht op vakmanschap en vernieuwing. En vooral ondernemend. Met veel vrijheid voor mensen die van aanpakken houden. Dus niet blijven wachten tot iemand met een opdracht komt, maar er op uit! Je hoeft bij BK ingenieurs als je een goed idee hebt niet eerst een ronde langs managers en bazen te maken. Er is veel ruimte voor initiatief.”

Hoe doet BK ingenieurs dat?

“Door verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen. We werken met teams die een eigen planning en begroting hanteren. Als iemand met een goed idee komt en het team ziet dat zitten, wordt het in de begroting opgenomen. Dan kan degene die het indiende ermee aan de slag en ga je van een goed idee naar een mooi project. Dat maakt het werk heel uitdagend.”

Al doende leren. Veel praktijk. Vrijheid. Verantwoordelijkheid. Wat dat betreft is BK ingenieurs in die tien jaar niet wezenlijk veranderd.

“Het is nog steeds de kracht van ons bureau. Ik heb laatst twee starters van de universiteit aangenomen en ingewerkt. Het was voor mij een feest van herkenning. Ik vind het geweldig om te zien hoe zij op hun beurt ook weer de ruimte krijgen om kansen af te dwingen en zich verder te ontwikkelen.”

Wil jij net als Jelle werken aan je eigen ontwikkeling en aan de veelzijdige projecten van BK ingenieurs? Check de vacatures en solliciteer direct!