HomeActueelWoningbedrijf: ‘Samenwerking is als een partnerrelatie. Je bent afhankelijk van elkaar’

Nieuws

6 februari 2024

Woningbedrijf: ‘Samenwerking is als een partnerrelatie. Je bent afhankelijk van elkaar’

“We ervaren de relatie met BK ingenieurs als werken met collega’s. We hebben elkaar hard nodig, zijn goed op elkaar ingespeeld en het proces verloopt van begin tot eind op rolletjes. Een groot compliment hierin verdient Nico Boot, die met zijn pragmatische houding een grote meerwaarde heeft voor onze werkzaamheden.”

Aan het woord is Hellen Leijen, projectmanager renovatie bij Woningbedrijf Velsen, waarmee BK ingenieurs al jaren een samenwerkingsrelatie heeft. Het woningbedrijf heeft bijna achtduizend sociale huurwoningen in regio Velsen, waarvan vele gebouwd zijn na de oorlog. In die periode werd nog bijna standaard asbest toegepast in de bouw. “BK ingenieurs vliegt in zodra er sprake is van renovatie en onderhoud van de woningen, om te zorgen dat alle toegepaste asbest tijdig in beeld is. Woningbedrijf Velsen voelt een grote verantwoordelijkheid voor het veilig en gezond werken van medewerkers en gezond wonen voor bewoners. BK ingenieurs speelt hierin een cruciale rol.”

Compliment van Woningbedrijf Velsen

Hellen: “Nico Boot verdient in dit kader echt een compliment. Hij heeft als adviseur asbest door zijn jarenlange ervaring veel kennis van ons woningbestand. Als we bellen voor een inventarisatie komt hij snel in actie. Nico begrijpt het nut en de noodzaak, de prioriteit die aan ons verzoek hangt. Hij is heel zelfstandig, ook in de praktische zaken zoals waar hij de sleutels kan vinden. Hij is secuur, levert snel een compleet rapport. Ook het advies en de afhandeling verlopen heel netjes. Iedereen bij BK ingenieurs is op elkaar ingespeeld. Dat straalt het team asbest uit en dat wordt versterkt door jullie medewerkers van ondersteuning: de planners, telefonistes en administratie. De betrokkenheid van Nico blijkt ook uit zijn pragmatische houding. Hij waarschuwt ons voor mogelijk aanwezig asbest op nog niet toegankelijke plaatsen. En als we tijdens de renovatie alsnog iets onverwachts tegenkomen, komt hij langs, neemt een monster en adviseert ons over wat we kunnen doen om de voortgang zo min mogelijk te belemmeren.”

Renovatie Vechtstraat en Scheldestraat IJmuiden

Woningbedrijf Velsen werkt rond de thema’s betaalbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid en passend wonen aan het woonplezier voor de huurders. Hierin is het steeds zoeken naar de juiste balans tussen deze thema’s in steeds veranderende politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

“Op de locatie Vechtstraat en Scheldestraat in IJmuiden knapt Woningbedrijf Velsen momenteel 78 portiekwoningen op (zie foto’s). Ook voor deze woningen verzorgde BK ingenieurs de asbestonderzoeken. Een nieuw dak en een nieuwe buitengevel moeten samen met nieuwe kunststofkozijnen zorgen voor een betere isolatie. Hierdoor worden de woningen behaaglijker en energiezuiniger; de stookkosten gaan omlaag. Zo zie je direct de impact van het werk van BK ingenieurs op onze huurders. Mooi toch?”

Ook succesvol en langdurig samenwerken met BK ingenieurs of uw succesverhaal op deze plaats? Neem contact op via [email protected].

BK ingenieurs, Woningbedrijf Velsen, Veschtstraat IJmuiden, Scheldestraat IJmuiden, Paul Poels Fotografie,

Foto’s: Paul Poels fotografie