HomeActueelBK ingenieurs verkoopt vastgoedbeheer aan OCS maatschappelijk vastgoedbeheer

Nieuws

30 januari 2017

BK ingenieurs verkoopt vastgoedbeheer aan OCS maatschappelijk vastgoedbeheer

Ingenieurs- en adviesbureau BK ingenieurs verkoopt zijn activiteiten op het gebied van vastgoedbeheer aan OCS maatschappelijk vastgoed BV uit Nijmegen. De activiteiten werden tot voor kort binnen BK ingenieurs onder de naam BK asbest & vastgoedbeheer uitgevoerd. Aansluitend op de verkoop neemt BK een belang van 20 procent in OCS, dat met vastgoedbeheer in de zorg en het onderwijs actief is.     

BK ingenieurs en OCS maatschappelijk vastgoedbeheer kiezen er nadrukkelijk voor om na de verkoop samen te werken; zowel BK als OCS hebben hier baat bij. Op het gebied van vastgoed zijn de zorg en het onderwijs volop in beweging. OCS kan zich daar nu nóg sterker richten op vastgoedbeheer. BK ingenieurs krijgt dankzij de participatie in OCS verbeterde toegang tot de markt, wat met het oog op de BK-activiteiten als bodemsanering, veiligheid, milieuadvies en het begeleiden van vergunningentrajecten aantrekkelijk is.

Door de overname van de vastgoedbeheeractiviteiten van BK wordt de marktpositie van OCS in Noord en Zuid-Holland versterkt. In deze provincies is binnen de zorg en het onderwijs sprake van een groeiende vraag. In de loop van 2017 hoopt OCS een vestiging in de regio Zaandam te openen. Vooral schoolbesturen moeten steeds zakelijker en professioneler met hun vastgoed omgaan. OCS verzorgt al 25 jaar advies en ondersteuning: detachering van technisch personeel, het opzetten van een service- en klachtendesk, strategische advisering over huisvesting of het maken van duurzame meerjarenplannen.

De vaak kleine huisvestingsafdelingen van scholen zien allerlei zaken op zich afkomen en zijn aangewezen op het inhuren van externe kennis. Die trend zal zich niet alleen in het onderwijs, maar ook in de zorgsector steeds duidelijker manifesteren. De overname van de BK-activiteiten maakt het voor OCS mogelijk om daar optimaal op in te spelen.

Meer weten? Bel 088 321 25 00 en vraag naar Ralph van der Molen of Ronald Klos.