HomeActueelSamenwerking met buro BOOT voor De Alliantie

Nieuws

3 augustus 2017

Samenwerking met buro BOOT voor De Alliantie

BK ingenieurs en buro Boot tekenen raamovereenkomst op het gebied van ontwikkel- en projectmanagement. 

Ingenieursbureau buro BOOT (Veenendaal en Elst) en BK ingenieurs werken al meerdere jaren samen bij projecten. Nu zijn beide bedrijven een co-makership aangegaan met Woningcorporatie de Alliantie Ontwikkeling BV. Op de PROVADA 2017 werd hiertoe een raamovereenkomst getekend. In een co-makership is op basis van vertrouwen sprake van een langdurige relatie, die hechter en intensiever is dan bij een ‘gewone’ samenwerking.

Fabian Schielein, projectmanager bij BOOT: ‘In een co-makership werken mensen van verschillende bedrijven dusdanig hecht samen dat ze een soort collega’s worden. Wij hadden al goede ervaringen met BK. Dan is één en één twee.’ De Alliantie onderhoudt, verhuurt en bouwt in totaal 53.000 sociale woningen in de regio’s Amsterdam, Almere, Amersfoort en Gooi- en Vechtstreek. Ruwweg neemt BK gebiedsontwikkelingsprojecten van de Alliantie in het westelijke deel voor zijn rekening en BOOT het oostelijke.

Schielein: ‘De taak van BOOT en BK is primair bij de aankoop van en bieding op gronden mee te kijken naar de risico’s in tijd en geld voor wat betreft zaken als vergunningen, bodemgesteldheid, explosieven, archeologie, flora en fauna en omgevingsfactoren. Dit helpt de Alliantie bij de verwerving van gronden. Vervolgens helpen we, als een project eenmaal is aangekocht, vaak bij verder onderzoek in de voorbereidings- en uitvoeringsfase.’

BK ingenieurs werkt vaker op deze manier samen. Je bent van harte welkom om de mogelijkheden van samenwerking te komen onderzoeken in een oriënterend gesprek. Laat je NAW-gegevens achter op de contactpagina of mail naar [email protected].