HomeActueelTerugblik op 2017

Nieuws

21 december 2017

Terugblik op 2017

Het jaar is voorbij gevlogen. Samen met én voor u werkten we aan vele bijzondere en complexe projecten. Een greep:

 

BK ingenieurs is intensief betrokken bij de herontwikkeling van het voormalig Shell-terrein in Amsterdam-Noord tot een nieuwe woon- en werkwijk met vele voorzieningen. De wijk is bekend onder de naam Overhoeks, met de A’DAM toren als landmark. We begonnen met de sanering van de bodem. Er volgden onder andere milieukundige begeleiding, partijkeuringen, bouwbegeleiding, geluidmetingen, trillingsmetingen, prognose onderzoeken en vele andere diensten. Nog iedere dag werkt een aantal collega’s vanuit verschillende vestigingen en verschillende disciplines aan het project.

 

We sloten een raamcontract af met De Alliantie. Recent is het gelukt een locatie in Hilversum binnen de krap gestelde tijd volledig vrij van opstallen op leveren. Daarvoor was het nodig om asbestonderzoeken en ecologisch onderzoek te verrichten. Als directievoerder hielden we toezicht op de asbestsaneringen en de sloop van het gebouw.

 

Opdrachtgevers in onder andere omgeving Dordrecht en Schiphol hebben we geadviseerd over met PFAS, PFOS of PFOA verontreinigde grond. Reym, gespecialiseerd in industriële reiniging, vroeg ons om advies over een vloeistofdichte verharding om zo vervuiling in de grond juist te voorkomen. Wij maakten daarvoor Digitale Terrein Modellen (DTM) van de bedrijfsruimten, stelden contracten op en adviseerden bij de aanbesteding. 

 

Ook deelden onze docenten het afgelopen jaar weer hun enthousiasme voor hun vak tijdens diverse cursussen en opleidingen. In juli verscheen ons relatiemagazine BK breed waarin we onder meer aandacht besteedden aan onze samenwerking met Shell, de nieuwe CROW-publicatie 400, ons kwaliteitskeurmerk en de vervanging van kunstgrasvelden. In december verscheen de tweede editie van ons relatiemagazine BK breed, geheel in het thema wonen en werken op het bedrijventerrein. Haarlems stadsbouwmeester Max van Aerschot, manager Atelier Rijksbouwmeester Bas Vereecken en projectontwikkelaar Hans Bootsma van leverden belangrijke bijdragen aan dit nummer.

 

Beperkte bereikbaarheid BK ingenieurs tijdens de feestdagen

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn we niet op alle vestigingen optimaal bereikbaar. Vanaf dinsdag 2 januari 2018 zijn we weer bijna allemaal aanwezig. Dit jaar sturen wij geen attenties naar onze relaties. Uiteraard wensen wij eenieder heerlijke feestdagen. Ook in het nieuwe jaar werken we weer graag met u samen aan morgen!