HomeActueelNieuwe regelgeving vraagt om geregistreerde DLP-ers

Nieuws

20 juli 2018

Nieuwe regelgeving vraagt om geregistreerde DLP-ers

Het begeleiden van bodemsaneringen moet zorgvuldig gebeuren. Wanneer het gaat om bodemsaneringen is het vereist hier een Deskundige Leidinggevende Projecten (DLP) bij in te schakelen.

Met ingang van januari gelden er nieuwe regels voor het begeleiden van werken met verontreinigde grond, zoals vastgelegd in CROW-publicatie 400 ‘Werken in en met verontreinigde bodem’. Een van de wijzingen is, dat er in de zwaardere veiligheidsklassen (voor de kenners: veiligheids-klasse rood-vluchtig of zwart), voortaan alleen nog met geregistreerde DLP-ers gewerkt mag worden. Om in het register opgenomen te worden, moet een DLP-er een examen afleggen bij kennisinstituut CROW, de kennispartner voor overheden, aannemers en adviesbureaus.

Dit examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. BK ingenieurs bood al cursussen voor reguliere DLP-ers en herhalingscursussen om het kennisniveau aantoonbaar te hebben. Daarnaast is er nu een opleiding waarmee de deelnemers zich voorbereiden op het examen van het CROW. We bieden zowel ‘open’ cursussen aan waarop individueel ingetekend kan worden, als in-company cursussen voor bedrijven met een groter aantal DLP-ers.

Meer informatie:
Marianne Jansen

mail [email protected] of bel 088-3212500