HomeActueelGewoon lekker samenwerken

Nieuws

2 oktober 2014

Gewoon lekker samenwerken

Johan Vermeer is manager QHSE bij Allseas Group, internationaal marktleider in onder meer offshore-pijpleidingen voor olie- en gasbedrijven als Shell, Esso en NAM. Hij houdt zich bezig met kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Vooral voor dat laatste werkt hij veel samen met BK.

“Technologisch zijn we nummer één, en ook als het om innovaties gaat zijn we vaak de eerste. Ons nieuwste schip, dat begin volgend jaar klaar is, wordt het grootste werkschip ter wereld: het is 482 meter lang, 124 meter breed en heeft een hefcapaciteit van 48.000 ton. Vier keer zo veel als conventionele kranen aankunnen. Daarmee tillen we boorplatforms op zee in één hijsbeweging op en varen ermee weg.” “Veel van de staalconstructies voor onze schepen maken we zelf, onder meer op locaties in Nederland. BK adviseert ons daar op het gebied van wet- en regelgeving rond bodemonderzoek en milieu.

We hebben een raamovereenkomst afgesloten zodat ze op afroep voor ons kunnen werken. Dat bevalt prima, onze bedrijfsculturen sluiten goed op elkaar aan: no nonsense, snel en pragmatisch. Niet meer doen dan nodig is. Mijn ervaringen zijn heel goed. Als ik advies wil, bel ik Henk Vorsteveld, een van de directieleden. We pakken makkelijk de telefoon. Met zijn achtergrond als duiker bij de Deltawerken kent hij het werk op zee. Een stoere wereld, die soms lastig is uit te leggen aan landrotten. We begrijpen elkaar, we kunnen zeggen waar het op staat. Gewoon lekker samenwerken, eigenlijk!”