HomeActueelSloop in balans

Nieuws

2 oktober 2014

Sloop in balans

Energieneutraal bouwen en duurzaamheid staan hoog in het vaandel van Rami  Exploitatiemaatschappij. Net als respect voor de historie van een gebouw. Om de fraaie voorgevel van een oud pand te kunnen behouden riep het bedrijf de hulp in van BK. Facility manager Frank Kenter van Rami over de prille samenwerking.

“Ons gebouw aan de Amsterdamse De Ruyterkade moet gesloopt worden om het geschikt te maken als hedendaags kantoorpand. We willen het duurzaam herbouwen, met driedubbel glas, een mos-sedumdak en in de gevels cortenstaal met natuursteen. Grote raampartijen aan de ene en kleinere aan de andere kant helpen bij een optimale klimaatbeheersing. We willen de prachtige voorgevel niet prijsgeven en moeten dus voorzichtig slopen. Alleen, hoe doe je dat? Op aanraden van onze aannemer hebben we BK ingeschakeld voor een geluid- en trillingonderzoek.”

“De specialisten van BK hebben het pand en de bodem onderzocht en ons geadviseerd hoe we kunnen voorkomen dat de trillingen van vallend puin en zware machines schade opleveren. En hoe we onze buren zo min mogelijk overlast geven; altijd lastig in een stedelijke omgeving. Begin je te  vroeg, dan wek je slapende bewoners, maar overdag zijn omliggende kantoren niet blij met lawaai. We werken nog maar net samen, maar de eerste indruk is goed. Het is te merken dat ze ervaring hebben met dit soort delicate klussen. Dankzij hun adviezen lijkt het erop dat onze voorgevel én onze relatie met de buurt overeind blijven.”