HomeActueelGedetacheerd via BK Professionals: werkvoorbereider aan het woord

Nieuws

8 december 2016

Gedetacheerd via BK Professionals: werkvoorbereider aan het woord

‘In deze proefwoning kijken we waar we in de uitvoering tegenaan lopen. In de computer past alles, de praktijk is vaak anders. Ik heb een kantoorbaan, maar ben meerdere keren per week op de bouwplaats. Daarbij loop ik altijd een stap voor op de uitvoerders. Als de metselaar er is en er zijn geen stenen, dan heb ik mijn werk niet goed gedaan.’

De 444 woningen in de Muziekbuurt in Heemskerk, eind jaren '60 gebouwd, zijn aan verbetering toe. Daarom wordt het noodzakelijke onderhoud gepleegd en worden er direct verbeteringen doorgevoerd die het wooncomfort verhogen. Het vervangen en/of isoleren van kozijnen, lateien, gevels en balkons, beganegrondvloer en werkzaamheden aan toilet, keuken en badkamer en mechanische ventilatie. En dat terwijl de bewoners gewoon in hun huis blijven wonen. Technisch redelijk eenvoudig, organisatorisch een uitdaging.

Bas Gildemeijer kwam via BK Professionals bij AC Borst Bouw te werken en geeft nu als werkvoorbereider praktische ondersteuning aan de uitvoering van het project. Bijvoorbeeld door tekeningen te controleren, wijzigingen tijdens het proces te verwerken en door te communiceren, veel vragen te stellen tijdens vergaderingen van de werkgroep, alle benodigde materialen op tijd en in de goede hoeveelheid te bestellen, tijdelijke energie-aansluitingen aan te vragen en de kwaliteitsborging te bewaken. Een veelzijdige functie bij een omvangrijke klus die in 2018 afgerond moet zijn, waarna de woningen er weer vijftig jaar tegenaan  kunnen.