HomeActueelNieuwe vestigingen in kennisclusters Arnhem en Utrecht

Nieuws

15 december 2015

Nieuwe vestigingen in kennisclusters Arnhem en Utrecht

IJmuiden, 15 december 2015 – Advies- en ingenieursbureau BK ingenieurs opent vestigingen in gebouw De Pyth te Utrecht en op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.

De BK-kantoren bieden elk werk aan circa 10 mensen. De keuze voor Utrecht en Arnhem vloeit voort uit de wens om opdrachtgevers vanuit een innovatieve en uitdagende omgeving te bedienen en daarbij samen te werken met andere vernieuwende bedrijven.

BK ingenieurs (230 werknemers) werkt stapsgewijs aan een landelijke dekking. Met de komst van de twee kantoren is die vrijwel gerealiseerd. De BK-vestiging op Industriepark Kleefse Waard (IPKW, het voormalige AKZO-terrein) vervangt een kantoor in Elst. Op IPKW vestigen zich vooral clean technology bedrijven die willen groeien op basis van innovatie. Voor BK ingenieurs weegt niet alleen die innovatie, maar ook de mogelijkheid van cross selling met juist dit type bedrijven zwaar.

Het nieuwe BK-kantoor in Utrecht is gevestigd op de elfde etage van gebouw De Pyth. In dit voormalige Utrechtse provinciehuis komen steeds meer innovatieve bedrijven uit de bouw en aanverwante sectoren. Maar ook de nabijheid van het universiteitsterrein, de provincie, een goed OV en de stad zelf was voor  BK ingenieurs reden om een vestiging in Houten in te ruilen voor een modern kantoor in De Pyth. De vakinhoudelijke samenwerking die nu al met bedrijven in en rond De Pyth tot stand kan worden gebracht is voor BK ingenieurs een belangrijk pluspunt. Naar verwachting zal die samenwerking de komende tijd verder worden versterkt. Hetzelfde geldt voor de toename van het aantal BK-klanten in de regio.

BK ingenieurs is ervan overtuigd dat er met name op het gebied van duurzame innovatie steeds vaker sprake zal zijn van het delen van kennis. Dat kan bijvoorbeeld door middel van bijeenkomsten, onderwijsprojecten en het uitwisselen van werkervaring. Door dicht tegen uitstekend gefaciliteerde kennisclusters als die in Arnhem en Utrecht aan te gaan zitten wil BK ingenieurs optimaal inspelen op deze ontwikkeling.

Noot voor de redactie

Voor aanvullende informatie over de vestiging in Utrecht kan contact worden opgenomen met Jelle de Gier (06-19009211). Bij vragen over de vestiging in Arnhem is Dennis Heuveling de contactpersoon (06-51463886).

Voor algemene informatie over BK ingenieurs zie www.bkingenieurs.nl