HomeActueelBK naar België

Nieuws

14 juni 2016

BK naar België

Een langgekoesterde wens van BK ingenieurs werd begin dit jaar werkelijkheid, toen in het Belgische Hasselt de deuren van BK-Ecosys opengingen. De wens om in België een vestiging te openen kwam voort uit de groeiende vraag van opdrachtgevers uit dat land.

Daarvoor was het wel nodig om ook in België gevestigd te zijn. Niels Blokland, één van de directeuren bij BK-Ecosys: ‘we waren al een jaar of vijf bezig, maar het bleek lastig om daadwerkelijk aan de slag te gaan en te komen tot opdrachten. Het werkt toch net even anders in België.

We kunnen elkaar weliswaar verstaan, toch wordt er een ‘andere taal’ gesproken. Ook de wetgeving is compleet anders dan in Nederland. Het is niet zo simpel als het in eerste instantie misschien lijkt om deze stap te maken.’ Een oplossing diende zich aan in het contact met twee Belgische bedrijven. Beide bedrijven hebben een groeiambitie in de vorm van verbreding van de dienstverlening en omvang, maar kwamen hiervoor handjes en expertise tekort.

Het duurde niet lang tot de partijen elkaar vonden en gezamenlijk de nieuwe firma BK-Ecosys oprichtten, een bedrijf dat in grote lijnen hetzelfde brede dienstenaanbod heeft als BK in Nederland. Blokland: ‘het loopt erg goed en onze verwachtingen komen uit, zowel in de onderlinge samenwerking als wat het binnenhalen van opdrachten betreft. Onze ambitie is om gestaag door te groeien en over drie jaar een serieuze speler te zijn op het gebied van onder meer milieu, veiligheid, infra en bouw op de Belgische markt.’