HomeActueelBK ingenieurs sponsort nieuw schoolplein voor De Boekanier

Nieuws

28 juni 2022

BK ingenieurs sponsort nieuw schoolplein voor De Boekanier

Het schoolplein van de school bood totaal geen uitdagingen voor de kinderen, terwijl juist de kinderen op SBO de Boekanier extra uitdaging nodig hebben voor hun ontwikkeling. De school had daarom een plan gemaakt om het schoolplein op te knappen, opnieuw in te richten en ook meer te vergroenen. BK ingenieurs heeft met een financiële bijdrage de uitvoering mede mogelijk gemaakt.

Het plan is in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is verwezenlijkt met financiële middelen van de reguliere instanties en organisaties. De tweede fase kwam tot stand met de opbrengst van de sponsorloop door de leerlingen en bijdragen van diverse bedrijven. Onze collega Emiel Webbe attendeerde BK ingenieurs op de mogelijkheid, die we graag aanpakten.

Schoolplein De Boekanier

Op het voorplein is een groene heuvel gerealiseerd met tunnel en twee stalen doeltjes op het speelveld. Het achterplein heeft waterbakken met een grondpomp gekregen en een podium, gemaakt van stenen die van het plein overbleven. Op het kleuterplein is een prachtige klim-klautertoren met glijbaan geplaatst. Achter de gymzaal is een ‘natuurpad’ aangelegd.

De Grote Opening

Het vernieuwde schoolplein van de Boekanier in IJmuiden is feestelijk geopend op 16 juni. Het resultaat mag er absoluut zijn. Als dank kregen de wij van de leerlingen de mooie tekening in de afbeelding. BK ingenieurs wenst de kinderen van De Boekanier veel ontspanning en speelplezier!