HomeActueelBK ingenieurs trotse sponsor van WK Adoptiekids

Nieuws

20 juni 2023

BK ingenieurs trotse sponsor van WK Adoptiekids

BK ingenieurs is trotse sponsor van het kleurrijkste WK van Nederland: Het WK AdoptieKids in Vianen.

Het WK vindt aanstaande zaterdag 24 juni 2023 voor de twaalfde keer plaats. In totaal 918 adoptiekinderen strijden in 93 teams uit 31 geboortelanden om de wisselbekers. Het toernooi is niet alleen een sportief evenement. De dag staat naast voetbal volledig in het teken van ontmoeten en verbinden. De kinderen, hun afkomst, ervaringen en hun ouders staan centraal. Daar zet de organisatie zich voor in, samen met de supporters, scheidsrechters, veldcoördinatoren, verenigingen, sponsors, gemeente Vijfheerenlanden, marktkraamhouders, de cateraars en het bestuur.

Vlaggenparade Adoptiekids

Tijdens de Vlaggenparade, waar de dag mee begint, tonen de Adoptiekids trots hun afkomst. Voor elk geboorteland is er een vlag. Ook al loop je er in je eentje, je krijgt even zo goed applaus. Voor sommige Adoptiekids is meedoen aan de vlaggenparade het belangrijkste of zelfs het hoogtepunt van de dag.

Andere activiteiten

Het INEA, het expertisecentrum interlandelijke adoptie, organiseert parallel aan het voetbaltoernooi de gehele dag in de Youth hangout een interessant en divers programma. Ervaringsverhalen, uitwisselen van Frisse Blikken, live dans, zang en muziek door (oud) deelnemers en gesprekken met adoptieouders voor La Vida, de podcast.

Een feest van (h)erkenning

Voor adoptiekids en hun ouders is het WK een evenement om naartoe te leven. Het hoogtepunt van het jaar, waar je samenkomt met ervaringsgenoten. Een plek waar Adoptiekids en hun ouders samenkomen. Mensen die elkaar direct begrijpen als het gaat om persoonlijke ervaringen, opvoeden, je anders voelen, de vooroordelen die je in het leven tegenkomt. Juist daarom staat BK ingenieurs van harte achter dit event.

Wij wensen alle kinderen, hun ouders, familieleden, vrijwilligers en sponsors een onvergetelijke dag!

 

Meer informatie over het toernooi, de organisatie en de deelnemers tref je aan in het programmaboekje WKA 2023.

WK Adoptiekids, BK ingenieurs, sponsor, voetbal, toernooi

Aan het WK Adoptiekids doen 918 kinderen mee uit 31 geboortelanden.