HomeActueelGemeente Utrecht verlengt raamcontract met BK ingenieurs / Movares

Nieuws

27 februari 2020

Gemeente Utrecht verlengt raamcontract met BK ingenieurs / Movares

Gemeente Utrecht heeft ons laten weten het raamcontract voor het uitvoeren van milieukundige bodemdiensten met BK ingenieurs en Movares te verlengen. In 2018 sloot BK ingenieurs in combinatie met de collega’s van Movares een meerjarig raamcontract met de gemeente Utrecht. Dit krijgt in mei 2020 een vervolg.

Diverse milieukundige diensten

In de stad die procentueel het snelst van Nederland groeit is veel onderzoekswerk aan de winkel. Binnen deze raamovereenkomst voerden we de afgelopen jaren verschillende werkzaamheden uit zoals asfalt-, bodem- en waterbodemonderzoeken. We onderzochten bij voorgenomen vervanging van kunstgrasvelden de milieuhygiënische kwaliteit van het infill (rubbergranulaat), de sporttechnische laag en het onderbouwzand.

Ook PFAS-onderzoek

Recent hebben wij op dertig locaties boven- en ondergrond bemonsterd en apart geanalyseerd op de aanwezigheid van PFAS. De onderzoeksresultaten dienen als input voor de bodemkwaliteitskaart.

Om de projecten te bespreken, brengen onze collega’s van vestiging Nieuwegein regelmatig een bezoek aan het stadskantoor in Utrecht. Dat kan door de landelijke spreiding van onze vestigingen, dat zien we als een duidelijk voordeel.