HomeActueelGeslaagde techniekdag vestiging Arnhem

Nieuws

1 november 2018

Geslaagde techniekdag vestiging Arnhem

Houtbewerken, een insectenhotel bouwen, het knutselen van een zelfbedachte robot en een virtual reality-avontuur met een VR-bril. De gezamenlijke bedrijven op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem boden op een Techniekdag, ieder vanuit het eigen vakgebied, activiteiten aan voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar (al wilden ook veel oudere ‘kinderen’ ook meedoen). 

Het evenement maakte deel uit van het Innovate festival, een driedaags festival in Arnhem. Techniekdag Arnhem en de open dag van bedrijvenpark en vinden plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), het park waarop BK-vestiging Arnhem gevestigd is. IPKW is het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. Onder de naam Innovate Experience 2018 presenteerden alle bedrijven zich van hun vernieuwendste en duurzaamste kant. Met 17.500 bezoekers was het een levendige dag.

Boren en determineren

BK ingenieurs was uiteraard ook aanwezig op de Techniekdag. In een grote container met zand konden kinderen aan de slag met een handgrondboor om gevoel te krijgen bij bodemwerk. Ook konden kinderen kennismaken met ecologisch werk en dan vooral met welke fauna je te maken kunt krijgen bij water(bodem)onderzoek. Gewapend met schepnet en loep onderzochten zij zo welke waterbeestjes er zoal in de sloot leven.

Het doel van de dag was om kinderen kennis te laten maken met de veelzijdigheid en inhoud van het vak techniek en om zich te oriënteren op een toekomst in de techniek. Met duizenden bezoekers was het een geslaagde dag, waar BK ingenieurs met veel plezier aan heeft deelgenomen. In 2020 staat de dag weer op het programma en zijn we zeker weer van de partij. Want samen werken aan morgen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.