HomeActueelKantoorruil – van IJmuiden naar Velserbroek

Nieuws

5 maart 2020

Kantoorruil – van IJmuiden naar Velserbroek

Terug op het oude nest, zo zou je het kunnen noemen. In het paasweekend vindt de kantoorruil plaats en verhuizen de medewerkers van BK ingenieurs van IJmuiden naar Velserbroek, waar momenteel het adviescentrum van Rabobank IJmond is gevestigd. Daarmee gaan beide bedrijven terug naar hun oude kantoorpand

In mei 2013 nog bewandelden zij de omgekeerde weg. Destijds had BK ingenieurs behoefte aan een kleinere kantoorruimte, mede als gevolg van de economische crisis. Rabobank IJmond zocht juist een grotere ruimte. Tegenwoordig regelen steeds meer mensen hun bankzaken online, waardoor is minder bankmedewerkers nodig zijn. Bovendien wilde de Rabobank graag weer een kantoor in IJmuiden. BK ingenieurs toonde zich bereid om weer mee te werken aan de ‘kantoorruil’.

In eigen beheer gebouwd

Bij de bouw van het kantoorgebouw in 2002 aan Zadelmakerstraat 150 in Velserbroek was duurzaamheid al een belangrijk uitgangspunt, iets dat destijds helemaal nog niet zo gangbaar was. Toen Rabobank het pand in 2013 betrok, moderniseerden zij het volledig. Na de verhuizing legt BK ingenieurs het dak vol met zonnepanelen, waarmee het pand volledig energieneutraal wordt – iets dat goed past bij de visie en werkwijze van BK ingenieurs.

De verhuizing vindt plaats in het paasweekend, na die tijd bent u uiteraard van harte welkom om ons ‘nieuwe oude kantoor’ te komen bezichtigen.