HomeActueelloodintuinen.nl: samenwerken aan een loodvrije leefomgeving

Nieuws

24 september 2024

loodintuinen.nl: samenwerken aan een loodvrije leefomgeving

Met trots lanceren we loodintuinen.nl. Samen met onze partner Sarpi gaan we de komende jaren de loodverontreiniging in binnenstedelijke tuinen aanpakken.

Wat is loodintuinen.nl?

Loodintuinen.nl is een platform waar woningbezitters in oude wijken en op voormalige industriegebieden zich kunnen aanmelden als ze vermoeden dat hun tuin lood bevat. Lood kan risico’s met zich meebrengen, vooral voor jonge kinderen. Samen met Sarpi bieden wij met loodintuinen.nl een complete oplossing om de tuinen loodvrij te maken. De bedoeling is dat de woningeigenaar nagenoeg niets hoeft te doen, wij ontzorgen van A tot Z.

Hoe werkt het?

Huiseigenaren en vve’s (verenigingen van eigenaren) melden zich aan via de website als ze vermoeden dat er lood in hun tuin zit. Sarpi neemt het project aan en coördineert het. BK ingenieurs voert eenvoudig bodemonderzoek uit om vast te stellen of er lood aanwezig is. Als dat nodig is stellen we een saneringsplan op en helpen we bij het verkrijgen van vergunningen en subsidies. Sarpi voert de sanering uit en wij checken of voldoende grond is ontgraven. Sarpi legt de tuin weer aan, volgens de wensen van de klant.

Wat betekent dit voor BK ingenieurs?

Deze samenwerking biedt ons de kans om nog meer impact te maken op het gebied van bodemveiligheid en duurzaamheid. Collega Dennis Heuveling en Benno Tijmense van Sarpi hebben samen dit platform opgezet en we verwachten dat er veel woningbezitters gebruik van zullen maken. Zo dragen we ook in deze samenwerking bij aan een gezondere leefomgeving.

Neem een kijkje op de website: loodintuinen.nl

Hebt u vragen over loodintuinen.nl? Neem contact op met accountmanager Jelle de Gier of bel 030 -247 0911.