HomeActueelOfficiële eerste sloophandeling Heerenhage

Nieuws

17 januari 2019

Officiële eerste sloophandeling Heerenhage

Op 16 januari 2019 gaf wethouder Jaap van Veen van Gemeente Heerenveen het officiële startsein van de sloop van Heerenhage. Hij deed de eerste sloophandeling samen met betrokken projectpartners, medewerkers en voormalige bewoners. Samen trokken ze aan de touwtjes, die ze ontvingen van Désirée Van Dijk-Attema, directeur van Heerenhage en Aldlânstate, om het woordmerk HEERENHAGE om te kunnen trekken. 

De Belgische investeringsmaatschappij Aedifica sloot eerder een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Rendant en HEVO om op twee locaties verouderde gebouwen te vervangen door nieuwbouw. HEVO schakelde BK ingenieurs in voor de coördinatie van de sloop van de gebouwen. HEVO en BK ingenieurs hebben beide het project risicodragend aangenomen.

Planning

Er is een strakke planning om in juni het terrein bouwrijp op te kunnen leveren. Daarvoor moet er van ’s morgens vroeg tot laat in de middag en zelfs op zaterdag doorgewerkt worden. De garages aan de achterzijde van het gebouw zijn afgelopen week verwijderd. Op dit moment vinden er saneringswerkzaamheden plaats en worden de gevels ontmanteld. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, volgt de daadwerkelijke sloop met behulp van de sloopkraan.

Communicatie met omwonenden

Omwonenden ontvangen regelmatig informatie over het herontwikkelingsproject via informatiebijeenkomsten. Ook leerlingen van de scholen in de omgeving weten intussen wat ze kunnen verwachten bij de sanering en sloop. Leerlingen kregen onder andere les over de dode hoek van de vrachtwagens.

 

foto: Max van Gelder