HomeActueelPartner in DecomMissionBlue, wat betekent dat voor BK ingenieurs?

Nieuws

29 april 2022

Partner in DecomMissionBlue, wat betekent dat voor BK ingenieurs?

Honderden objecten en installaties op zee, van platforms tot schepen en windturbines, zullen de komende decennia het einde van hun levensduur bereiken, opnieuw in gebruik genomen en gerecycled moeten worden. BK ingenieurs heeft samen met andere AYOP-deelnemers DecomMissionBlue opgericht om dit proces lokaal, circulair, efficiënt en duurzaam vorm te geven. BK ingenieurs draagt hierin als partner zijn steentje bij. Maar waaruit bestaat dat steentje eigenlijk?

Lokaal

Lokaal ondernemen betekent voor BK ingenieurs dat we samenwerking zoeken met de juiste partners voor elke klus of specifiek project, omdat voor de aanpak specialistische kennis vereist is. Dat kunnen dus ook partijen zijn die (nog) geen partner zijn in DecomMissionBlue.

Circulair

BK ingenieurs inventariseert voorafgaand aan de sloop een installatie die het einde van zijn productieperiode heeft bereikt op gevaarlijke stoffen zoals asbest, zware metalen en olieresten. Zo draagt BK ingenieurs niet alleen bij aan veiligheid voor de werknemers tijdens de ontmanteling, maar ook aan het optimaliseren van de hoeveelheid recyclebaar materiaal.

Efficiënt

Volgens een gestroomlijnde en beproefde procedure verzamelt BK ingenieurs in de voorbereidingsfase zoveel mogelijk informatie over het object, zodat er daarna veilig en efficiënt kan worden gewerkt. De collega’s van BK ingenieurs beschikken over alle benodigde kennis en ervaring en zijn volledig gecertificeerd volgens de norm, waarin preventie een belangrijke plaats inneemt.

Duurzaam

Een belangrijke verontreinigende stof in de olie- en gasindustrie is kwik. Staal neemt kwik op. Maar met kwik verontreinigd staal kan niet worden omgesmolten en geschikt gemaakt voor hergebruik. Het dus belangrijk om precies te weten waar het vervuild is met kwik. BK ingenieurs heeft een techniek ontwikkeld om kwik in staal te detecteren in de inventarisatiefase. Het nauwkeurig scheiden van het staal levert meer hergebruik op en een hogere opbrengst, terwijl het tegelijkertijd de blootstelling vermindert tijdens snijwerkzaamheden.

Meer weten over de rol van BK ingenieurs binnen DecomMissionBlue? Volg ons dossier of neem contact op met Lilian Velthuis of Simon Ras.

 

 

 

 


Dit project is geplaatst in het volgende dossier: