HomeActueelR-DLP-examen uitgesteld

Nieuws

22 augustus 2023

R-DLP-examen uitgesteld

Op dit moment kun je niet inschrijven voor het R-DLP-examen, omdat het herzien wordt. Het R-DLP-examen is uitgesteld naar 14 november 2023. De uitstel is nodig om de examens gelijk te laten lopen met de lancering van de nieuwe papieren CROW-richtlijn ‘Werken in en met verontreinigde bodem’, die je mag gebruiken bij een deel van het examen. 

Geldigheid certificaat

Een R-DLP certificering is verplicht als je projecten voor de zwaardere veiligheidsklassen wilt blijven begeleiden met grond- en bodemgerelateerde activiteiten. Elke vijf jaar moet je je certificaat verlengen door opnieuw het R-DLP-examen te behalen. Als je in 2018 of 2019 het certificaat R-DLP hebt behaald, is het belangrijk om je certificaat tijdig te verlengen door het vernieuwde examen af te leggen. Om je de tijd daarvoor te geven, verlengt CROW alle registraties van de certificaten uit 2018 en begin 2019 tot 30 april 2024 in het R-DLP-register.

Start inschrijving R-DLP-examens 1 september 2023

Op 14 november 2023 starten de vernieuwde R-DLP-examens. De inschrijving voor het theorie-examen gaat op 1 september open. Zodra de eind- en toetstermen bekend zijn, passen wij bij BK ingenieurs ons lesmateriaal daarop aan. Op de opleidingenpagina zullen wij zodra ze bekend zijn de data van de voorbereidingscursus publiceren. Ook op LinkedIn geven we dan een update, zorg alvast dat je ons volgt!

Zodra je je theorie-examen hebt behaald, kun je je inschrijven voor het praktijkexamen. Daarom kun je je vanaf oktober inschrijven voor het praktijkexamen. Het examen geeft toegang tot het officiële R-DLP-certificaat van CROW. Het examen blijft bestaan uit twee onderdelen: het theorie-examen (ook weer onderverdeeld in twee delen: meerkeuze en open vragen) en het praktijkexamen.

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe examen vind je op de website van het CROW.

Wil je je alvast inschrijven op de lijst voor de vooropleiding R-DLP bij BK ingenieurs of heb je een andere opleidingsvraag? Neem contact op met cursuscoördinator Marianne Jansen via [email protected] of bel 088 321 25 00. Houd ook de website en onze LinkedIn-pagina in de gaten voor updates.