HomeActueelRelatie-evenement op Forteiland IJmuiden ‘Zeer geslaagd’

Nieuws

30 april 2024

Relatie-evenement op Forteiland IJmuiden ‘Zeer geslaagd’

Ontmoeten, kennisdelen en afscheid nemen

Donderdag 25 april kwamen op we Forteiland IJmuiden bij elkaar om van gedachten te wisselen. Samen met onze relaties, (ervarings)deskundigen en medewerkers en directie van BK ingenieurs doken we in de thema’s energie, klimaatadaptief ontwerpen en toekomstbestendige materialen. Samen onderzochten we de uitdagingen en kansen die we in de branche tegenkomen.

Afstand nemen

De dag stond naast deze onderwerpen voor een belangrijk deel ook in het teken van scheidend oprichter en directeur Bert Zijl. Bert neemt naar eigen zeggen geen afscheid, maar afstand. Dit proces van loslaten duurde 17 jaar. Van zijn 55ste toen het voor het eerst in hem op kwam, tot nu, op zijn 72ste. Wel draagt hij met vertrouwen het stokje over aan de vierkoppige directie, bestaande uit Ronald Kaasenbrood, Wilbert van Pampus, Lilian Velthuis en Eric Mathôt.

Mooie woorden

Tijdens het relatie-evenement waren er mooie woorden van Sander Smeets, wethouder in Velsen die de laatste ontwikkelingen in de regio met ons deelde. Hij gaf daarbij ook aan dat BK ingenieurs en zeker Bert een belangrijke aanjager was en nog steeds is bij ontwikkelingen. Ook lovende woorden van Jan van Barneveld, directeur van De Alliantie Ontwikkeling over BK ingenieurs en vooral over Bert zelf. Uiteraard deelde hij de uitdagingen en kansen die hij ondervindt in zijn functie en hoe een duurzame samenwerking daaraan bijdraagt.

Inspanning en concentratie afgewisseld

Daarnaast maakten kennissessies deel uit van het relatie-evenement. Mede door de positief ontvangen actieve intermezzo’s was iedereen in de sessies scherp en actief betrokken. Tijdens de sessies over energie, klimaatadaptief ontwerpen en toekomstbestendige materialen wisselden sprekers, relaties en medewerkers veel kennis en ervaring uit. Hans Schneider, adviseur energietransitie van Alliander deelde over de uitdagingen, oplossingen en pilots die hij tegenkomt. Wouter Witkamp van SADC nam deel aan het gesprek met zijn ervaring met het slimme energiesysteem op Schiphol Trade Park. Architect Hans van Eeden van her architecten gaf met een presentatie zijn visie op toekomstbestendige materialen en dan met name zijn favoriete bouwmateriaal: hout. Kennissessie klimaatadaptief ontwerpen kreeg extra inhoud door de ervaringen van Wilbert van Pampus in zijn carrière en zijn recente ervaringen bij project Aan ’t IJ, in het onderwerp bijgestaan door collega Nico Wiltenburg.

Interview Bert

Jaap Sluis deed de wrap-up en keek met Bert terug op zijn carrière bij BK ingenieurs. Samen met Peter Hoppesteyn, Programme Lead Operational Sustainability bij Tata Steel keken ze ook vooruit. In het interview vertelde Bert dat hij met BK ingenieurs graag de uitdaging met Tata Steel aan zou zijn gegaan. BK ingenieurs is inmiddels betrokken bij de verduurzamingsslag.

Bert schreef in zijn carrière bij BK ingenieurs zeventig aantekeningenboekjes vol. Na een bezoek aan een relatie schreef hij hierin allerlei persoonlijke details, maar bijvoorbeeld ook welke grap hij had gemaakt, zodat hij de volgende keer niet dezelfde zou maken.

Ont-moeten tijdens relatie-evenement

De naaste familie van Bert was natuurlijk ook aanwezig om Bert uit te zwaaien. Zij, maar ook veel relaties bleven naderhand tijdens de gezellige borrel nog lang om elkaar te ontmoeten. De laatste boot vertrok met een volle lading gasten terug. Helaas bereikte door het weer lang niet iedereen het vasteland droog. Toch kijken we terug op een zeer geslaagd evenement.

Bezoekers relatie-evenement positief

Relaties ontvingen het evenement positief. ‘Nog bedankt voor de fantastische middag. Goed en strak georganiseerd, afwisselend en weer veel bekenden gezien. Complimenten!’ en ‘Dank voor de mooie bijeenkomst. Fijn om hierbij aanwezig te mogen zijn.’