HomeActueelCirculaire asbestsanering, sloop en nieuwbouw formeel bezegeld

Nieuws

25 juni 2021

Circulaire asbestsanering, sloop en nieuwbouw formeel bezegeld

25 juni 2021

BK Projectmanagement en Bottelier Slooptechniek B.V. ondertekenen formeel de samenwerkingsovereenkomst voor het werk ‘asbestsanering, sloop en nieuwbouw J.J. Hamelingstraat’ te Haarlem.

De voorbereidingen voor de nieuwbouw aan de J.J. Hamelinkstraat zijn in volle gang. De bouwwerken, die in eigendom zijn van Elan Wonen, voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. BK Projectmanagement en Bottelier Slooptechniek B.V. slopen in opdracht van Elan Wonen momenteel de 148 oude woningen. Het project omvat asbestsanering, circulaire totaalsloop van de gebouwen en het bouwrijp opleveren van de grond. De kosten van alle risico’s als gevolg van onvoorziene zaken liggen bij BK Projectmanagement. BK ingenieurs ontzorgt opdrachtgever Elan Wonen volledig. BK Projectmanagement is verantwoordelijk voor de voorbereiding, communicatie met alle stakeholders en de uitvoering van de sanerings- en sloopwerkzaamheden. Voor de asbestsanering, sloop en bouwrijp maken werkt BK projectmanagement samen met Bottelier Slooptechniek B.V. uit Haarlem.

Circulaire sloop

Bottelier Slooptechniek B.V. ontwikkelde “ons circulaire sloopproces“. Met deze visie op duurzaamheid en circulariteit worden de werkzaamheden in dit project ook uitgevoerd. Het hergebruikpercentage bouw- en sloopmaterialen bedroeg over alle projecten van Bottelier in het laatste volledige toetsjaar 2019 maar liefst 99,38%. Zij verwachten dit percentage ook bij het project aan de J.J. Hamelinkstraat te kunnen realiseren.  Op dit moment worden de woningen van de eerste fase van het project gesaneerd en gesloopt. Begin 2022 staat de daadwerkelijke nieuwbouw gepland, op deze plek komen er 297 woningen voor terug.

Meer weten over dit project of kennismaken voor een dergelijk circulair sloopproject? Neem contact op met Simon Ras of Niels Böhmer van ons bureau via 088 321 25 00.

 


Dit project is geplaatst in het volgende dossier: