HomeActueelVeelbelovend startschot voor het Young Professional-programma

Nieuws

13 augustus 2024

Veelbelovend startschot voor het Young Professional-programma

Met trots kondigen we de start aan van ons nieuwe Young Professional-programma, een initiatief dat is opgezet om het beste in onze talenten naar boven te halen.

Selectie van talenten

Na zorgvuldig overleg tussen het directieteam en de vakteammanagers zijn medewerkers geselecteerd die opvielen door informeel leiderschap en een dienstverband van minimaal drie jaar hebben. Deze groep heeft onder leiding van directeur Ronald Kaasenbrood de eerste stap gezet in het ontwikkelingstraject.

Kennismaking en zelfreflectie

De Young Professionals hebben onlangs een startdag gehad, waarbij kennismaking en zelfreflectie centraal stonden. Door middel van presentaties en een spel leerden de deelnemers elkaar beter kennen. Daarnaast gingen ze kort in op ieders sterke punten, zwaktes en valkuilen. Maar dit was pas het begin; het echte werk gaat in oktober 2024 van start. De eerste reacties en evaluaties van deze startdag zijn (zeer) positief, wat veelbelovend is voor de rest van het programma.

Ontwikkeling en doelen

Vanaf oktober komen de Young Professionals maandelijks bij elkaar om dieper in te gaan op onderwerpen die hen helpen meer inzicht te krijgen in hun drijfveren, persoonlijke waarden en ontwikkelpunten. Zoals Ronald het treffend verwoordt: “Het doel is niet om een betere adviseur of techneut te worden, maar om een mooier mens te worden. Het gaat erom te weten waar je sterk in bent, wat je ontwikkelpunten zijn, en ook wat je beter kunt vermijden.”

Pilot en toekomst

Dit is de eerste keer dat wij een dergelijk programma organiseren, waardoor deze pilotgroep niet alleen de toon zet, maar ook een actieve rol speelt in de verdere ontwikkeling van de opleiding. Mocht je meer willen weten over het programma, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ronald Kaasenbrood.

We kijken ernaar uit om te zien hoe deze veelbelovende talenten zich ontwikkelen en een positieve impact zullen hebben op onze organisatie.