HomeOpleidingenCursusaanbodBasisveiligheid (B-VCA)

Opleidingen

BK ingenieurs

Basisveiligheid (B-VCA)

Achtergrond
Bij werkzaamheden wordt steeds vaker het VCA-certificaat verplicht gesteld. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger te werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen.

Doel van de cursus
Na het volgen van de cursus bezitten de cursisten basiskennis over de veiligheidseisen
en voorschriften die in acht dienen te worden genomen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Doelgroep
Medewerkers (van VCA* en VCA**-gecertificeerde bedrijven) in o.a. de bouw-, metaal-, petrochemie-, groen- en grond-, weg- en waterbouwsector.

Vooropleiding/niveau
Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Beheersing van de Nederlandse taal is aan te bevelen.

Algemeen
De cursus wordt op een ontspannen en didactisch verantwoorde manier gegeven. Gedegen les door uitvoerige behandeling van alle te examineren hoofdstukken. De theorie wordt toegelicht met praktijkvoorbeelden en er is ruime mogelijkheid tot oefenen met beantwoorden van examenvragen. Hierdoor is de cursus geschikt voor zwakkere cursisten, maar weet het ook de cursisten op hoger niveau te boeien. Door de compacte ééndaagse opzet en het hoge slagingspercentage is het ook een zeer efficiënte cursusvorm.

Examen
De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen, naar keuze schriftelijk of voorlees (beide op computer). De cursist krijgt bij goed gevolg een diploma (en een pasje) toegestuurd met een geldigheidsduur van 10 jaar.

Duur en prijs van de cursus
De cursus wordt in één dag gegeven van 08.30 tot 16.30 uur met aansluitend het examen van 16.30 tot 17.30. De cursusprijs bedraagt € 235,- (exclusief btw). Dit is inclusief het lesmateriaal,  examen, diploma, pasje, lunch, thee en koffie.

Voorwaarden
Indien in goed overleg een cursist wordt geannuleerd of de cursist wordt doorgeschoven naar een andere cursusdatum, worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Bij afmelding binnen vijf werkdagen zijn wij genoodzaakt de helft vande cursusprijs in rekening te brengen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.