HomeOpleidingenCursusaanbodVeilig Werken aan Wegen (VWAW)

Opleidingen

BK ingenieurs

Veilig Werken aan Wegen (VWAW)

Achtergrond
De in Nederland steeds groter wordende drukte op de wegen levert steeds vaker gevaar op voor mensen die werkzaamheden aan of langs de weg uitvoeren. In de CAO voor het bouwbedrijf is de bepaling opgenomen dat alle werkers aan de weg een cursus ‘Veilig werken aan wegen’ moeten hebben gevolgd.

Doel van de cursus
Aan de hand van fotomateriaal, video’s, vragen, opdrachten en de CROW-publicatie 96a en 96b behandelen we stap voor stap alle aspecten die met veiligheid bij wegwerkzaamheden te maken hebben. We oefenen hier direct mee. Voor de noodzakelijk theoretische onderbouwing hebben wij voor een sterk visuele en praktische benadering gekozen. We werken met leskaarten die situaties bij en op de weg beschrijven. De cursus bevat daarom ook een praktisch gedeelte, waarbij je daadwerkelijk een weg met materialen gaat afzetten.

Doelgroep
Deze cursus is primair ontwikkeld voor medewerkers die langs de openbare weg werken. Daarnaast is de cursus ook geschikt om kennis op te doen van CROW-publicaties 96a en 96b en de gevaren en maatregelen bij werken in uitvoering.

Vooropleiding/niveau
Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is aan te bevelen.

Duur en prijs van de cursus
We geven de cursus in één dag van 09.00 tot circa 16.00 uur. De prijs voor de dagcursus bedraagt € 195,- (exclusief btw en CROW-publicaties). Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal, deelnamecertificaat, lunch en koffie/thee.

Cursus op aanvraag.

Voorwaarden
Indien in goed overleg een cursist wordt geannuleerd of de cursist wordt doorgeschoven naar een andere cursusdatum, worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Bij afmelding binnen vijf werkdagen zijn wij genoodzaakt de helft vande cursusprijs in rekening te brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.