HomeOpleidingenCursusaanbodVeiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA)

Opleidingen

BK ingenieurs

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA)

Achtergrond
Bij werkzaamheden is een VCA-certificaat steeds vaker verplicht. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is bedoeld om veiliger te werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. Bij VCA-gecertificeerde bedrijven dient het operationeel leidinggevende personeel in het bezit te zijn van het certificaat VOL-VCA.

Doel van de cursus
Na het volgen van onze VOL-VCA-cursus bezit de cursist basiskennis over de veiligheidseisen en voorschriften. Bovendien weet de cursist op welke wijze mensen te motiveren zijn om de regels na te leven.

Doelgroep
Operationeel leidinggevende medewerkers (van VCA* en VCA**-gecertificeerde bedrijven) in onder andere de bouw-, metaal-, petrochemie-, groen- en grond-, weg- en waterbouwsector.

Vooropleiding/niveau
Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Beheersing van de Nederlandse taal is aan te bevelen.

Algemeen
We geven de cursus op een ontspannen en didactisch verantwoorde manier. Het is een gedegen les doordat we alle te examineren hoofdstukken uitvoerig behandelen. De theorie lichten we toe met praktijkvoorbeelden en er is ruime mogelijkheid om te oefenen met beantwoorden van examenvragen. Door de compacte opzet en het hoge slagingspercentage is het een zeer efficiënte cursusvorm.

Examen
De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. De cursist krijgt bij goed gevolg een diploma (en een pasje) toegestuurd met een geldigheidsduur van 10 jaar.

Duur en prijs van de cursus
We geven de cursus in een dag, van 08.30 tot 16.30 uur, met aansluitend het examen van 16.30 uur tot 17.45 uur. De cursusprijs bedraagt € 235,- (exclusief btw). Dit is inclusief het lesmateriaal, examen, diploma, pasje, lunch, en thee of koffie.

Voorwaarden
Indien in goed overleg een cursist wordt geannuleerd of de cursist wordt doorgeschoven naar een andere cursusdatum, worden geen annuleringskosten in rekening gebracht. Bij afmelding binnen vijf werkdagen zijn wij genoodzaakt de helft vande cursusprijs in rekening te brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Jansen via [email protected] of 088 – 321 26 69.