HomeActueelAfstand voor Bert Zijl, directeur en oprichter BK ingenieurs

Nieuws

14 mei 2024

Afstand voor Bert Zijl, directeur en oprichter BK ingenieurs

Tijdens het relatie-evenement op Forteiland IJmuiden op 25 april stond een historisch moment op het programma: de overdracht van de directie van oprichter en directeur Bert Zijl. Hij draagt het stokje over aan de vierkoppige directie, bestaande uit Ronald Kaasenbrood, Eric Mathôt, Lilian Velthuis en Wilbert van Pampus. 

Afstand, geen afscheid

Afscheid nemen doet een beetje pijn. Het afgelopen jaren heeft Bert de tijd genomen om de vorm te kiezen die bij hem past. Als oprichter en directeur was BK ingenieurs toch altijd zijn ‘kindje’. En dat laat je niet zomaar los. De afgelopen zeven jaar is het gevoel gerijpt. De dagelijkse leiding was al overgedragen. Bert bleef vol enthousiasme betrokken als acquisiteur en adviseur. Tijdens het interview door Jaap Sluis gaf Bert aan dat hij nu nadrukkelijk geen afscheid neemt, maar afstand. En heeft hij er alle vertrouwen in dat het huidige directieteam BK ingenieurs de toekomst in leidt. Als lid van de Raad van Advies blijft Bert voorlopig verbonden aan BK ingenieurs.

Het belang van goede relaties

Bert heeft altijd laten zien hoe belangrijk goede relaties zijn. Goede relaties kunnen op elkaar bouwen; in barre tijden leer je je echte vrienden kennen. Soms letterlijk. Bert legde de afgelopen jaren zo’n vierhonderd koude en warme relatiebezoeken per jaar af. Het gebeurde regelmatig dat BK ingenieurs daarin niet of nauwelijks ter sprake kwam. Bert bleef een man van de praktijk. Hij was zo’n doener, dat hij nooit zo in de gaten had dat hij op basis van keihard werken een prachtig bedrijf opbouwde. Een werkweek van zeventig uur per vond hij heel normaal. Inmiddels kan hij trots terugkijken.

Opleiden zit Bert in het bloed

In Berts netwerken zitten heel wat oud-leerlingen, die hij kent van onder meer acht jaar lesgeven op de IJmond MTS. Ook binnen BK ingenieurs heeft hij onderwijs en opleidingen steeds gestimuleerd. BK ingenieurs is – en was lange tijd – een opleidingsbureau. Hij voorspelt dat ook in de toekomst opleidingen en cursussen voor BK ingenieurs van groot belang blijven.

Kennismaken met de nieuwe directie

De nieuwe directie bestaat uit Ronald Kaasenbrood, Eric Mathôt, Lilian Velthuis en Wilbert van Pampus. In navolging van Bert nemen zij de relaties over en zetten zij samen met de medewerkers van BK ingenieurs in op kwaliteit en duurzame relaties met opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Nog geen kennisgemaakt? Neem direct contact op met de directieleden of kom langs op één van onze vestigingen.