HomeActueel‘Die brede blik op projecten maakt onze adviezen extra waardevol’

Nieuws

31 oktober 2023

‘Die brede blik op projecten maakt onze adviezen extra waardevol’

Vulkanen, gebergten en gesteenten hebben Niels Knotters (30) altijd gefascineerd, misschien zelfs wel geobsedeerd. Het was dan ook geen verrassing dat hij koos voor de studie Aardwetenschappen. Toch zag hij het niet zitten om zijn carrière in een laboratorium door te brengen met het vermalen en analyseren van stenen.

Tijdens zijn studie werd Niels benaderd door een recruiter voor een functie als junior-adviseur bij een grondbedrijf, en zo rolde hij in het vakgebied van bodemonderzoek. Inmiddels heeft hij al meer dan zes jaar ervaring in dit vak. Na ruim vier jaar merkte hij dat er meer was in de wereld dan zijn toenmalige werkgever, dus besloot hij verder te kijken. Niels herinnerde zich een bericht dat hij ooit ontving van de manager van vakteam bodem bij BK ingenieurs. Hoewel hij er destijds niet veel aandacht aan besteedde, besloot hij uiteindelijk toch de stoute schoenen aan te trekken en contact op te nemen. Hij werd meteen uitgenodigd voor een gesprek.

Geen moment spijt

Dat gesprek verliep zeer positief en gaf hem het laatste zetje om de overstap te maken. Op 1 april van 2022, geen grap, voegde hij zich bij het bodemteam in Nieuwegein. ‘In die anderhalf jaar heb ik geen moment spijt gehad. Alles wat besproken is, is waargemaakt,’ zegt hij enthousiast. Hij begon als medior bodemadviseur en heeft geleidelijk aan steeds meer verantwoordelijkheden op zich genomen ten behoeve van het team. Sinds 1 januari 2023 heeft hij officieel de rol van teamcoördinator, wat betekent dat hij junioren opleidt en begeleidt, er voor hen is, niet alleen als ze vragen hebben over een project, maar ook wanneer ze het te druk hebben of er thuis iets speelt. In dit opzicht heeft hij de laatste tijd ook persoonlijk carrière gemaakt, zoals hij zelf aangeeft: hij is meer mensgericht geworden.

Samenwerken

Als adviseur is hij betrokken bij verschillende projecten, waaronder Tata Steel. Bij zo’n grote industriële opdrachtgever gebeurt natuurlijk van alles. ‘Momenteel werken we aan een project om voorzorgsmaatregelen te nemen om vervuiling van de omliggende grond tegen te gaan. De samenwerking met de verschillende partijen die bij dit project betrokken zijn, maakt het extra interessant. Je leert van elkaar en bekijkt de zaken vanuit diverse perspectieven, net zoals binnen BK ingenieurs, waarbij we vanuit verschillende vakgebieden samenwerken aan projecten.’

Ideale werkdag

Hoe ziet een ideale werkdag van Niels eruit? Na het ontbijt stapt hij in de auto, zet de radio op Radio 2 of Radio 10. Net waar hij zin in heeft. Zonder noemenswaardige file komt hij zo’n 45 minuten later aan in Nieuwegein. Na een kopje koffie en een praatje met enkele collega’s start hij zijn laptop op en gaat aan de slag met zijn projecten. Tussendoor is er altijd ruimte voor vragen van collega’s. Als er een project nog moet opstarten, gaat hij met een collega van het veldteam langs bij de projectlocatie. Samen bepalen ze een strategie om de juiste gegevens naar boven te halen. Is een project afgerond en de opdrachtgever tevreden, dan gaat hij met een goed en voldaan gevoel aan het einde van de dag weer naar huis.

Bijzonder aan BK ingenieurs

‘Het is fijn om collega’s met nog meer ervaring in je vakgebied te hebben, waarmee je kunt sparren en van kunt leren. Jelle is bijvoorbeeld één bonk ervaring waar ik met al mijn vragen terechtkan. Ook heb ik regelmatig contact met collega’s van andere vestigingen of met collega’s met expertise in andere vakgebieden,’ aldus Niels. ‘Die brede blik op projecten maakt onze adviezen extra waardevol.

Bovendien heerst er een ontspannen sfeer binnen BK ingenieurs. Hoewel we allemaal hard werken en aan onze carrière werken, is er altijd ruimte om met elkaar te praten of een potje darts te spelen. Tijdens de lunch maken we vaak een wandeling of eten we samen aan de gezellige lunchtafel. Ook na het werk ondernemen we regelmatig activiteiten samen. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een kanotocht door Utrecht gemaakt.’

Kennis delen

Wat Niels voor de komende jaren in gedachten heeft, is eigenlijk best simpel: hij wil nog meer een vraagbaak zijn voor iedereen in zijn vakgebied. Zo kunnen we onze opdrachtgevers actief informeren over ontwikkelingen die van belang zijn. Hij vergelijkt zichzelf met een spons, omdat hij gewoon niet genoeg kan krijgen van alles wat met zijn werk te maken heeft. Hij volgt ontwikkelingen op de voet. Momenteel zijn de veranderingen rond de Omgevingswet helemaal hot. Niels duikt er diep in, bekijkt hoe dit ons werk kan beïnvloeden, en deelt graag zijn inzichten met collega’s. En dan heeft hij ook nog plannen om meer te doen in projectmanagement. Hij wil een actievere rol spelen in het leiden van projecten en zich daarin ontwikkelen.

Tijd voor ontspanning

Om zich buiten het werk te ontspannen springt Niels regelmatig op zijn racefiets, kijkt hij een film of kruipt hij achter zijn computer om een potje te gamen. Tot voor kort speelde hij ook fanatiek volleybal. Maar sinds de komst van zijn kinderen lukt dat niet meer zo vaak.

Ook carrière maken bij BK ingenieurs?

Wil je, net als Niels, deel uitmaken van ons enthousiaste team bij BK ingenieurs en de kansen ontdekken die op jou wachten? Als bodemadviseur heb je bij ons volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Bekijk nu onze vacatures en zet jouw volgende stap naar een inspirerende carrière. Heb je vragen of wil je meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen met onze HR-afdeling via 088 321 25 00. Wil je eerst meer collega’s ontmoeten? Lees hun verhalen in de rubriek Bij BK ingenieurs.