HomeActueelRaamovereenkomst ProRail met een jaar verlengd

Nieuws

19 augustus 2021

Raamovereenkomst ProRail met een jaar verlengd

Samen met Movares heeft vakteam bodem van BK ingenieurs in 2018 succesvol ingeschreven op een aanbesteding van ProRail voor een raamovereenkomst voor het verrichten van bodem- en afvalstoffenonderzoeken. ProRail heeft onlangs besloten om het contract met nog een jaar te verlengen.

Goede samenwerking beloond met verlenging raamovereenkomst

In de looptijd van de eerste raamovereenkomst hebben alle partners veel energie gestoken in de samenwerking en in het optimaliseren van de op te leveren producten. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De samenwerkingspartners en ProRail hebben zich positief uitgelaten over de samenwerking.

Werken langs het spoor

Het gaat vaak om grotere complexere onderzoeken waar soms tijdens buitendienststelling in de nacht rond het spoor gewerkt moet worden. Altijd is veel aandacht nodig voor spoorveiligheid, kabels en leidingen en niet-gesprongen explosieven (NGO). Dit betekent extra veiligheidsbegeleiding, vergunningen, een goede planning en voorbereiding. Vakteam asbest voert onder deze raamovereenkomst asbestinventarisaties uit van spoorgebouwen en verschillende seinen en masten.

Specialisme

Door onze jarenlange ervaring met werken langs het spoor voor de NS en ProRail is dit werk een specialisme dat we goed in de vingers hebben. Dit leidt tot mooie projecten voor ons en de opdrachtgever.

Verwachting: nog meer mooie projecten

De verlenging van het contract betekent dat wij nog ruim anderhalf jaar werkzaamheden mogen uitvoeren voor ProRail. De bekendheid met het raamcontract binnen BK ingenieurs is in de loop van de raamovereenkomst gegroeid. Het is de verwachting dat we nog meer mooie projecten binnen de raaoverenkomst mogen uitvoeren de komende tijd.

Wilt u meer weten over deze raamovereenkomst of hebt u vragen over de werkzaamheden? Jelle de Gier vertelt u er graag over.