HomeProjectenDorpsOmgevingsProgramma, gemeente Venray

Project

Venray

DorpsOmgevingsProgramma, gemeente Venray

Verbeteren uitstraling en verkeersveiligheid Grootdorp

LocatieVenray

OpdrachtgeverGemeente Venray

Periode2012 - 2013

Binnen de gemeente Venray heeft de dorpsraad van kern Merselo in 2004 het DorpsOmgevingsProgramma Merselo opgesteld. In dit document is project herinrichting Grootdorp opgenomen met als doel de uitstraling en de verkeersveiligheid te verbeteren.

BK ingenieurs heeft opdracht gekregen om een definitief rioolontwerp en een definitief inrichtingsplan op te stellen voor deze herinrichting. Essentieel tijdens de voorbereiding is het feit dat specifieke onderdelen van de herinrichting worden uitgevoerd door middel van zelfwerkzaamheid. Met zelfwerkzaamheid wordt verstaan “het arbeidsvermogen van de bewoners cq. betrokkenen voor het verrichten van werkzaamheden aan de openbare ruimte die ook tegen betaling door vakmensen verricht had kunnen worden”. Structurele, langdurige inzet wordt minder vaak geleverd, maar mensen willen zich zeker voor korte tijd aan een (afgebakend) project of activiteit binden.

De mate waarin de aannemer meedenkt in deze zelfwerkzaamheid draagt bij aan de EMVI-score die behaald kan worden bij de aanbesteding. BK stelt naast het definitief ontwerp ook het RAW-bestek samen en verzorgt de aanbesteding.

De expertise van BK ingenieurs in dit project:


Volgend project Fill 4 Created with Sketch.

Project

9 juli 2013

Rioolrenovatie Benzenraderweg, gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen heeft BK ingenieurs in concurrentie gevraagd in te schrijven op de…

Lees meer