HomeActueelGevaarlijke stoffen? Rode draad door zomereditie BK breed

Nieuws

28 juni 2019

Gevaarlijke stoffen? Rode draad door zomereditie BK breed

‘Gevaarlijke stoffen’. In de media is er regelmatig aandacht voor stoffen als asbest, Chroom 6 en PFAS… en vaak terecht. Het gaat immers om de gezondheid van mensen. Gelukkig kunnen we in vroeg stadium de risico’s inventariseren. Er is steeds meer informatie beschikbaar over de blootstellingsrisico’s en de te nemen beheersmaatregelen. In deze zomereditie leest u hier meer over.

In dit nummer
Aan het woord Ward Koppejan, projectontwikkelaar van De Helden van Gorkum en werkzaam bij Van Wijnen Projectontwikkeling West. “Het ontwikkelen en realiseren van 26 woningen midden in een historische binnenstad is hartstikke tof. Archeologie, welstand, betrokken stakeholders en vervuiling spelen altijd een rol. Uit de archieven blijkt dat er in de buurt van de locatie ook een gasfabriek en een leerlooierij stonden. Dat heeft mogelijk zijn weerslag op de bodemkwaliteit.”

Uitgelicht
Ieder zijn eigen accent over cultuur- en aanpakverschillen tussen België en Nederland, onze eigen Linda Roskes over bodemverontreiniging en De avegaar, voor bodemonderzoek op moeilijk bereikbare plaatsen.

Ontdek meer in ons BK breed magazine >>>

Na het lezen van ons magazine meer weten over een specifiek onderwerp of over onze dienstverlening? Of hebt u interesse in werken bij BK ingenieurs? Neemt u vooral contact met ons op.

Veel inspiratie, leesplezier en een heerlijke zomer gewenst!

Hartelijke groet,
BK ingenieurs


Dit project is geplaatst in het volgende dossier: