HomeActueelOpdrachtgevers over rol BK ingenieurs Aan het IJ

Nieuws

14 oktober 2021

Opdrachtgevers over rol BK ingenieurs Aan het IJ

Opdrachtgevers aan het woord

Op onze ontdekkingsreis komen we langs bij Jean van de Broek van Amvest en Bert Stam van Ymere op hun werkplek in Amsterdam. Jean en Bert zijn opdrachtgevers van BK ingenieurs op de locatie Aan het IJ, op Overhoeks in Gemeente Amsterdam.

Stukje geschiedenis

De locatie Aan het IJ was in de veertiende eeuw een galgenveld en is rond 1900 in gebruik genomen door SHELL, die er onder andere zijn hoofdkantoor bouwde. Sinds het jaar 2000 zijn er stedenbouwkundige ontwikkelingen en is BK ingenieurs aangetrokken, in eerste instantie om de aanwezige restverontreinigingen te saneren en grondstromen te coördineren.

Diverse wijk

Fase 3 van de wijk is in aanbouw, parallel aan fase 2, dat is teruggegeven aan Gemeente Amsterdam. De bouw van de wijk met sociale huur, koop en markthuur, maar ook winkels en scholen die aan het verrijzen is, vergt veel coördinatie van alle betrokken partijen. Ook zijn er veel (tegengestelde) belangen aanwezig, zeker nu een groot deel van fase 2 al bewoond is, de winkels open en de scholen in gebruik zijn.

Voordelen van werken met BK ingenieurs

Jean en Bert roemen BK ingenieurs om het ontzorgen van hen als opdrachtgevers. Wilbert van Pampus als vaste aanspreekpunt, de inzet van de vele disciplines binnen BK ingenieurs en het out-of-the-box-denken bij lastige knelpunten. Op de locatie zijn meerder aannemers, architecten en gebruikers aanwezig waarvan de werkzaamheden gecoördineerd moeten worden. BK ingenieurs doet dit uitstekend. Het wordt de groenste wijk van Amsterdam, die rainproof moet worden. Dit, maar ook de hoge snelheid van bouwen vraagt om grote inventiviteit.

Stedenbouwkundig plan

De wijk wordt vormgegeven naar stedenbouwkundig plan van architect Jeroen Geurst van Geurst & Schulze Architecten BV, die het heeft gebaseerd op de vormgeving van een begraafplaats bij Parijs. Van galgenveld naar begraafplaats… zo is de cirkel weer rond!

Interview

Kijk het filmpje op YouTube van het interview dat Danielle de Jonge had in juli 2021 met Bert en Jean tijdens het relatie-event Samen op Reis. Vanuit hun kantoor op Overhoeks in Amsterdam vertelden Jean en Bert over het project Aan het IJ en roemen zij de rol van BK ingenieurs in het geheel.

 

Wilt u meer weten over project Aan het IJ, neem dan een kijkje in ‘dossier Aan het IJ’. Meer weten over wat BK ingenieurs ook voor úw organisatie kan betekenen? Neem contact op met projectmanager en adjunct-directeur Wilbert van Pampus, per mail of bel 088 321 25 89 .

 

 


Dit project is geplaatst in het volgende dossier: